Naisten maajoukkueen kokoaminen meni hankalaksi, ja suurin pähkinä on hakkurin valinta

Kuvassa Nelli Rantanen

Suomen naisten lentopallomaajoukkue lähtee kahteen viimeiseen EM-karsintaotteluunsa hiukan uusiutuneella 14 pelaajan ryhmällä.

Lentopallon EM-kisoihin Suomi on jo varmistanut paikan. Tammikuussa Suomi pelaa vielä vieraissa Tshekkiä ja kotona Viroa vastaan.

Päävalmentaja Tapio Kangasniemi joutui miettimään kokoonpanoa uusiksi. Hakkuri Piia Korhonen, yleispelaaja Noora Kosonen ja libero Saana Koljonen ovat sivussa sairauslomien takia. Lisäksi Pauliina Vilponen lopetti uransa syksyn karsintaotteluihin.

– Olihan tämä ehkä hankalin kokoonpanon muodostaminen, mitä on ollut. Loukkaantumisillehan ei tietysti mitään voi. Korhosen tilannetta on odoteltu, onko pelikunnossa vai ei. Hän on jo aloittanut harjoittelun, mutta emme halunneet ottaa riskiä, Kangasniemi sanoi Lentopalloliiton tiedotteessa.


– Toisaalta minulla oli muutenkin ajatuksena testata nuorempia pelaajia kuten Carina Lehtoa ja Hilkka Hujasta.

Vaikein korvattava on hakkuri Korhonen. Rooli on lähinnä Nelli Rantasen ulottuvilla. OrPoa edustava Rantanen on käytännössä ainoa suomalaispelaaja, joka kantaa Mestaruusliigassa vakituista hakkurivastuuta. Toinen vaihtoehto on Mestarien liigassakin väläyttänyt Suvi Kokkonen, joka tosin pelaa pääosin yleispelaajana.


Naisten EM-kisojen lohkoarvonta pidetään 23. tammikuuta Istanbulissa. EM-lopputurnaukseen pääsee 24 maata, ja järjestäjiä on neljä: Turkki, Puola, Unkari ja Slovakia. EM-kisat pelataan elo- ja syyskuussa 2019.

Suomen naisten joukkue lentopallon EM-karsinnoissa, tammikuu 2019

Passarit: Kaisa Alanko, Carina Lehto

Keskitorjujat: Laura Pihlajamäki, Michaela Madsen, Roosa Laakkonen, Daniela Öhman

Yleispelaajat ja hakkurit: Suvi Kokkonen, Salla Karhu, Nelli Rantanen, Jessica Kosonen, Hilkka Hujanen, Ronja Heikkiniemi

Liberot: Hillaelina Hämäläinen, Tiiamari Sievänen

Päävalmentaja: Tapio Kangasniemi