Tänään on lentopallossa huippupäivä

VaLePan ja Suomen maajoukkueen Markus Kaurto (14) saa jännittää pariakin asiaa. Kuva: FIVB

Keskiviikkona katseet kääntyvät lentopallossa miehiin ja naisiin, seura- ja maajoukkueisiin.

Päivän ohjelmaan kuuluvat suomalaisten miesjoukkueiden eurocupottelut, kaksi naisten Mestaruusliigan kamppailua sekä jännittävä miesten EM-kisojen alkulohkoarvonta.

Kello 18.30 alkaen

Miesten CEV Cup, Tampere: Ford Store Levoranta Sastamala – Kladno Volejbal cz

Lentopallon miesten eurocupeissa taistellaan paikoista puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon. Kakkoskisa CEV Cupissa Ford Store Levoranta Sastamala (tutummin VaLePa) voitti ensimmäisen osaottelun Tshekissä 3-2. Voitto Tampereella vie VaLePan varmasti jatkoon. Päivitys: VaLePa jatkoon

VaLePan vahvuuteen on tullut uutena yleispelaaja Ilari Toimela. Hän on pelannut farmijoukkue Rantaperkiön Iskussa. Keskitorjuja Rami Rekomaan VaLePa taas on lainannut Kokkolan Tiikereille.


Miesten Challenge Cup, Rovaniemi: Perungan Pojat – Stade Poitevin Poitiers

Eurocupien kolmostasolla Challenge Cupissa PerPo (Team Lakkapää) on ahtaassa raossa. Maineikas ranskalaisjoukkue Poitiers voitti kotiottelunsa erin 3-1. PerPon on voitettava 3-0 tai 3-1, ja täysi pistepottikin vie vasta ratkaisevaan, niin sanottuun kultaiseen erään.

Rovaniemeläisten nykykunto ei vakuuta: liigassa on tullut takkiin neljässä ottelussa perättäin. Päivitys: PerPo putosi jatkosta

Naisten Mestaruusliiga: LP-Vampula – Hämeenlinna ja LP Viesti – Woman Volley

Liigaykkönen LP Viesti palaa vihdoin joulutauolta. Joukkueen tuoreet kasvot ovat yleispelaaja Lena Lymareva ja keskitorjuja Jenna Rosenthal. Ennakkosuosikkiasema ei voisi olla selkeämpi, sillä sarjaa johtava Viesti pelaa kotonaan jumbo WoVoa vastaan.


Vampula hävisi vuoden ensimmäisessä ottelussaan OrPolle. Vieraat ovat kovaa kaliiberia: Hämeenlinnalla on kahdeksan voiton putki päällä.

Tulokset: Viesti-WoVo 3-0, Vampula-Hämeenlinna 2-3

Kello 19.30 alkaen

Miesten EM-kisojen alkulohkoarvonta, Bryssel

Keskiviikkona selviää, mitä joukkueita vastaan Suomi pelaa lentopallon EM-kisojen alkulohkossa syksyllä. Kisojen 24 joukkuetta arvotaan kuuden joukkueen lohkoihin. Suomen asemat ovat hyvät, sillä ns. korijaon myötä lohkoon tulee kolme lähtökohtaisesti heikompaa joukkuetta. Katso tästä toteutunut lohkojako

Kello 21 alkaen

Miesten Challenge Cup, Kamnik: Calcit Volley Kamnik- Savo Volley

Myöhäisiltaankin saadaan kotimaista lentopallojännitystä. Savo Volley voitti kotiottelunsa erin 3-2, joten vierasvoitto Sloveniassa vie varmasti jatkoon. Vaikka tähtihakkuri Olli-Pekka Ojansivukin on taas kovassa kunnossa, uuden vuoden puolella Savo on hävinnyt molemmat Mestaruusliigan ottelunsa.

Kamnik sen sijaan paistattelee loistovireessä. Slovenian liigan sarjakakkonen on voittanut neljä viimeisintä otteluaan ja hävinnyt niissä vain yhden erän.