VaLePa etenee komeasti eurokentillä, jännittää Sammelvuon ja Kermisen joukkuetta vastaansa

Kuva: VaLePa

Lentopallon hallitseva Suomen mestari VaLePa menestyy eurokentillä. Keskiviikkona VaLePa raivasi tien kahdeksan parhaan joukkoon CEV Cupissa.

Eurokisojen kakkostasolla VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) pudotti jatkosta tshekkiläisen Kladno Volejbal cz:n. Keskiviikkona VaLePa kaatoi Kladnon Tampereella 3-0. Tshekissä suomalaisjoukkue oli voittanut erin 3-2.


Avauskokoonpanossa VaLePalla pelasivat passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula, yleispelaajat Niko Suihkonen ja Erik Sundberg, keskitorjujat Markus Kaurto ja Tommi Siirilä sekä libero Alan. Joukkuetta valmentaa Radovan Gacic.

Pisteykköseksi nousi yllättäen keskitorjuja Siirilä, jolle merkattiin 12 pinnaa. Niistä viisi tuli torjunnalla. Ottelua seurasi paikan päällä 1 548 katsojaa.

CEV Cupin puolivälieriin saattaa olla luvassa todella erikoista lentopalloherkkua. Jos valmentaja Tuomas Sammelvuon ja libero Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo selviytyy jatkoon, kohtaa se seuraavaksi VaLePan.

Venäläinen Kuzbass pelaa torstaina toisen osaottelun vieraissa puolalaista Olsztyniä vastaan.


Kolmostasolla Challenge Cupissa ranskalainen Poitiers pudotti jatkosta Perungan Pojat Rovaniemen (Team Lakkapään). Poitiers voitti kotiottelunsa 3-1, ja keskiviikkona tuli 3-0-vierasvoitto Rovaniemellä.

Myöhäisillassa Savo Volley pelaa vieraissa slovenialaista Kamnikia vastaan. Challenge Cupin kotiottelunsa Savo voitti 3-2.