Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Sauli Sinkkosen pesti Akaa-Volleyssa jäi odotetusti pistäytymiseksi.

Ensi kaudella maajoukkueen keskitorjuja pelaa taas kansainvälisillä kentillä: nyt romanialaisen Volei Municipal Zalaun joukkueessa.

Sinkkosella on kokemusta myös Ranskan ja Belgian liigoista. Kesällä ja syksyllä häneltä odotetaan hyviä otteita Suomen paidassa olympiakarsinnoissa ja EM-kisoissa.

Pidemmän aikaa on ollut tiedossa, että passari Niko Haapakoski jättää Lentopalloseura Ettan taakseen ja siirtyy ulkomaille. Maanantaina uusi osoite vihdoin selvisi, kun kyproslainen Anorthosis Famagusta tiedotti hankkineensa Haapakosken.

Haapakoski nousi yhdeksi Ettan avainhahmoista viime kaudella. Oululaisryhmä otti ensimmäisen mitalinsa, SM-hopean.

Raision Loimu: Ruotsin maajoukkuemies Viktor Lindberg siirtyy Bundesliigaan, Lüneburgin joukkueeseen. Yleispelaaja saa siellä kollegakseen Antti Ronkaisen. Loimun uusi vahvistus on yhdysvaltalainen keskitorjuja Blake Leeson, jolla on mittaa 205 senttimetriä. Seura etsii vielä uusia miehiä yleispelaaja- ja hakkuriosastoille.

Mestaruusliigasta on kesällä vienti vetänyt ulkomaille. Mainittujen lisäksi liigasta kansainvälisille kentille liikahtavat Joonas Jokela, Tommi Siirilä ja Niklas Seppänen.

Savo Volley: Miro Määttänen pysyy joukkueen miehistössä.

Vantaa Ducks: Yleispelaaja Atte Kyrölä jatkaa joukkueen vahvuudessa.

Pölkky Kuusamo: Lentopallon naisten Mestaruusliigan pronssijoukkue saa Kroatian maajoukkuelibero Nikolina Božičevićin, 24. Pölkyllä on 12 pelaajasopimusta kasassa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: Hakkuriksi tulee yhdysvaltalainen Gabby Simpson.

LP-Vampula: Kroatialainen Clara Peric saapuu passariksi. Hänellä on kokemusta jopa Italian kivikovasta lentopalloliigasta.

OrPo: Yhdysvaltalainen Carly Beddingfield on uusin kiinnitys yleispelaajan tontille. OrPolla on suomalainen passari haussa.

Nurmon Jymy: Keskitorjuja Sara Niemi palaa Jymyn liigajoukkueeseen. Viime kaudella hän pelasi Jymyn kakkossarjajoukkueessa.