Tuomas Sammelvuo luonut ”ilmapiirin, jollaista ei ole ennen koettu”

Kuva: FIVB

Tuomas Sammelvuo on asettunut erinomaisesti Venäjän lentopallomaajoukkueen päävalmentajaksi. Hän tuntuu nauttivan koko organisaation luottamusta.

Maaliskuun alussa Venäjän lentopalloliitto nimitti Sammelvuon päävalmentajaksi. Suomi jäi hetkeksi ilman pääkäskijää. Pian paikalle valittiin britti Joel Banks.

Banksin alaisuudessa Suomelle on kertynyt vain tappioita. Sammelvuo sen sijaan johdatti Venäjän suoraa päätä kansainvälisen huippukisan Volleyball Nations Leaguen mestaruuteen.

Venäjän lentopallomaajoukkueen manageri Sergei Tetjuhin kehuu Sammelvuon sosiaalisia kykyjä.

– Hän työskentelee tunteella ja saa ihmiset puolelleen. Joukkue uskoo häneen äärimmäisen vahvasti, Tetjuhin sanoi Sport-Expressille.

– Jokaisen pelaajan on sovelluttava joukkueeseen paitsi urheilullisesti myös luonteensa puolesta. Sitä Sammelvuo korostaa. Hän pitää tärkeänä sitä, miten pelaajat käyttäytyvät joukkueessa ja tukevat joukkuehenkeä.

Joukkuehenkeä tarvitaan, sillä ensi viikolla pelattavat olympiakarsinnat ovat Venäjälle kauden ykkösjuttu.

– Nyt vallitsee ilmapiiri, jollaista ei ole ennen koettu, näkee Tetjuhin.

Olympiakarsinnoissa Venäjä pelaa Irania, Meksikoa ja Kuubaa vastaan. Karsintaturnaus käydään Pietarissa.

Suomikin taistelee olympiapaikasta

Lentopallon kesäliigojen kakkostasolla Euroopan kultaisessa liigassa Suomi hävisi kaikki ottelunsa, ja lisää lunta tupaan tuli harjoitusotteluissa Hollantia vastaan. Ennen olympiakarsintoja Suomella on vielä yksi mahdollisuus saada peli kuosiin.

Elokuun kolmena ensimmäisenä päivänä Suomi pelaa Puolassa turnauksen, jossa vastustajat tulevat suoraan lajin huipulta: maailmanmestari Puola, olympiavoittaja Brasilia sekä Serbia.

Olympiakarsinnat Suomi pelaa Kiinassa 9.–11. elokuuta. Isäntämaa Kiinan lisäksi vastaan asettuvat Kanada ja Argentiina. Vain lohkon voittajalle on luvassa varma olympiapaikka.

EM-kisoissa Sloveniassa Suomi avaa 12. syyskuuta. Ennen EM-lopputurnausta Suomi pelaa harjoitusotteluita kotona Viroa ja vieraissa Italiaa vastaan.