Lentopallon EM-kisoissa panokset kovenevat, ja yhä lisää loistoa tuovat nämä kahdeksan huippupelaajaa

Kuva: CEV.eu

Lentopallohuuma nousi tappiin naisten EM-kisojen neljännesvälierissä, ja yhä parempaa on tulossa.

Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella paikan päällä otteluita seurasi yhteensä yli 30 000 katsojaa. Erityisen kova meno oli Ankarassa, Bratislavassa ja Lodzissa.

Jäljellä ovat maanosan kahdeksan parasta joukkuetta. Ne iskevät keskiviikkona yhteen puolivälieräotteluissa. Turkki-Hollanti ja Serbia-Bulgaria pelataan Ankarassa, Italia-Venäjä ja Puola-Saksa Lodzissa.

Seuraavassa kahdeksan pelaajaa, jotka tuovat loistoa lentopallon naisten EM-kisojen puolivälieräotteluihin.

Serbia-Bulgaria

Teodora Pusic, Serbia: Huippuhakkuri Tijana Boskovicista jaksetaan jauhaa, mutta tärkeän aineksen joukkueeseen tuo myös piinkova libero Pusic. EM-lopputurnauksessa yli puolet aloitussyötön vastaanotoista tilastoitu täydellisiksi.

Elitsa Vasileva, Bulgaria: Jos ansiolistasta löytyvät seurajoukkueet kuten VakifBank Istanbul, Kazanin Dynamo ja pari Serie A -joukkuetta, ei voi ihan turhasta yleispelaajasta olla kyse. Ei vielä suurta loistoa näissä kisoissa – ehkä puolivälierissä maailmanmestaria vastaan?

Turkki-Hollanti

Ebrar Karakurt, Turkki: Persoonallinen teinilupaus hyökkää vaarallisesti niin etu- kuin takakentältä. Nuoresta iästään (19 vuotta) huolimatta pelannut jo kaksi kautta timantinkovassa VakifBank Istanbulissa. Sopii yleispelaajan ja hakkurin rooleihin. Kisoissa 73 pistettä kasassa.

Britt Bongaerts, Hollanti: Bundesliigasta tuttu passari pyörittää peliä ja jakelee maukkaat tekopaikat hyökkääjille. Myös toisen passarin, Laura Dijkeman, Hollanti voi heittää ruutuun milloin vain.

Italia-Venäjä

Indre Sorokaite, Italia: Italian tulivoima ei ole vain Paola Egonun varassa, vaan liettualaissukuinen Sorokaite tuo hyökkäyskokonaisuuteen tarvittaessa rämäpäisenkin ulottuvuuden. Kokeneella pelaajalla 77 pinnaa koossa EM-kisoista.

Natalia Gontsharova, Venäjä: Lähes kaksimetrisen pelaajan lyönti lävähtää reippaasti yli kolmen metrin korkeudesta. Vaarallisuudesta kertovat kootut 105 pistettä näissä EM-kisoissa. Kokenut Gontsharova muistetaan seuratasolla Moskovan Dynamosta.

Puola-Saksa

Agnieszka Kakolewska, Puola: Pelaa vahvalla tunteella ja rakentaa tiukan torjuntamuurin verkon keskustaan. Kuudessa ottelussa jo yhteensä 19 blokkipistettä. Todellinen kotikenttäetu: Agnieszka pelasi taannoin EM-kisakaupunki Lodzin joukkueessa.

Jennifer Geerties, Saksa: Yleispelaaja on kuulunut joukkueen runkopelaajiin jo monen vuoden ajan. Tärkeä tekijä aloitusten vastaanotossa, ja tiukasti käy Schwerinin pelaajan käsi hyökkäystilanteissakin.