EM-lentopallo: Viro riisti erän maailmanmestareilta

Kuva: CEV.eu

Viron miehet todistavat olevansa matkalla kohti Euroopan kärkeä lentopalloilussa.

Perjantaina Viro avasi taipaleensa lentopallon EM-kisoissa ja nappasi komealla peliesityksellä erän maailmanmestari Puolalta. Puola voitti alkulohko-ottelun erin 3-1.

Hollannin Rotterdamissa Puola vei avauserän, mutta toisessa Viro pamautti taululle voittopisteet 27-25. Voittoerän jälkeen Viron päävalmentaja Gheorghe Cretu esitti melkoisen vedon ja vaihtoi keskitorjuja Timo Tammemaata lukuun ottamatta koko aloituskuusikon.

Kolmannen erän Puola vei pistein 25-22 ja neljännen 25-17.

Rotterdamin-ottelussa vallitsi sähköinen tunnelma, sillä molempien joukkueiden faneja oli runsaasti paikalla.

Puolan kapteeni Michal Kubiak aloitti vaihdossa. Hän toi ottelun kuluessa lisäenergiaa joukkueelleen.

– Ei siinä ollut mitään erityistä, minun työni kapteenina on antaa joukkueelle panokseni tarpeen mukaan. Mahtavaa saada avausvoitto, toivottavasti jatkamme samaan tapaan. Ja Puolan fanit ovat maailman parhaita, merkitsee todella paljon, kun heitä on täällä näin runsaasti, Kubiak kommentoi.

Tuomas Sammelvuon valmentama Venäjä kukisti perjantai-iltana Valko-Venäjän erin 3-1. Ljubljanan-lohkossa, jossa Suomikin pelaa, kohtasivat perjantaina ensimmäisinä Pohjois-Makedonia ja Turkki. Pohjois-Makedonia ei pystynyt torstaisen kaltaiseen hurmokseen, ja Turkki vei ottelun 3-0.

Suomen maajoukkuepelaaja Elviss Krastinsin isä Ugis Krastins puolestaan valmensi perjantaina Ukrainan voittoon Tshekistä erin 3-1.

Torstaisessa avausottelussaan Suomi voitti Pohjois-Makedonian erin 3-1. Lauantaina Suomi ottaa mittaa lohkoisäntä Sloveniasta.

Lentopallon EM-kisat 13.9.2019

Bulgaria-Romania 3-0
Italia-Kreikka 3-1

Serbia-Saksa 3-0
Slovakia-Espanja 3-2
Belgia-Itävalta 3-0

Pohjois-Makedonia – Turkki 0-3
Valko-Venäjä – Venäjä 1-3

Tshekki-Ukraina 1-3
Viro-Puola 1-3
Hollanti-Montenegro 3-0