Suomen vahvuudet vastustajan tiedossa: ”Suomi on tekninen, korkeatasoinen joukkue”

Kuva: CEV.eu

Alkulohkon isäntä Slovenia on valmis ottamaan mittaa Suomesta lentopallon EM-kisoissa lauantaina.

Molemmat avasivat kisataipaleensa voitolla. Slovenia kukisti Valko-Venäjän erin 3-0 ja Suomi Pohjois-Makedonian 3-1. Slovenia on selkeä suosikki Suomi-ottelussa. Yleispelaaja Ziga Stern ei lähde silti taistoon takki auki.

– Haemme vain voittoa. Suomi on tekninen joukkue, joka pelaa vielä korkeammalla tasolla kuin Valko-Venäjä. Jokaisessa pisteessä täytyy olla siis tarkkana. Vaikka olemme ennakkosuosikki, lähdemme otteluun rennosti, Stern ennakoi.

Myös Slovenian valmentaja Alberto Giuliani tietää, että Suomi pelaa hyvää lentopalloa.

– Avauspelissä torjuimme ja puolustimme hyvin, mutta nyt on uusi ottelu kyseessä, Giuliani teroittaa.

– Meille on tärkeää pelata monipuolisesti. Aloitussyöttö ja torjunta ovat keskeisiä, koska Suomi hyökkää paljon keskitorjujien kautta.

Suomen ensimmäisessä ottelussa hakkuri Urpo Sivula teki tukun tärkeitä pisteitä. Suomi pelaa nyt kolme ottelua kolmessa päivässä, joten varmasti myös toinen hakkuri Samuli Kaislasalo saa vastuuta.

– Slovenia on vahva. Taistelemme silti ja pelaamme suunnitelman mukaan. Toivotaan, että voitamme, Sivula tuumi ensimmäisen ottelun jälkeen.

Venäjä lipsautti taas erän

Tuomas Sammelvuon valmentaman Venäjän esitykset ovat vielä kaukana täydellisestä. Perjantaina Venäjä voitti Valko-Venäjän erin 3-1. Yksi erä oli tipahtanut vastustajalle myös avauskamppailussa Turkkia vastaan.

Ljubljanassa perjantaina Valko-Venäjä vei ensimmäisen erän pistein 25-23. Venäjä ryhdistäytyi ja otti voiton kotiin vietyään kolme seuraavaa (25-17, 25-22, 25-10).

Ottelun jälkeen Sammelvuo korosti turnauksen ja yksittäisten kamppailujen vaativuutta.

– Olen tyytyväinen tulokseen, mutta en ensinkään siihen, miten aloitimme pelin. Meidän on oltava heti alussa valmiimpia. Helppoja voittoja on turha odottaa. Kaikki vastustajat antavat kaikkensa Venäjää vastaan, ja on ennen kaikkea minun työni, että ongelmiin löydetään ratkaisut, Sammelvuo kommentoi.

Perjantain trilleristä vastasivat Slovakia ja Espanja, jotka tarvitsivat täydet viisi erää paremmuuden ratkaisemiseen. Slovakia voitti erin 3-2.

Lentopallon EM-kisat 13.9.2019

Bulgaria-Romania 3-0
Italia-Kreikka 3-1

Serbia-Saksa 3-0
Slovakia-Espanja 3-2
Belgia-Itävalta 3-0

Pohjois-Makedonia – Turkki 0-3
Valko-Venäjä – Venäjä 1-3

Tshekki-Ukraina 1-3
Viro-Puola 1-3
Hollanti-Montenegro 3-0