Tuomas Sammelvuolla syytä olla huolissaan Venäjän epätasaisuudesta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon EM-kisoissa Venäjä otti lauantaina ensimmäisen 3-0-voittonsa, mutta esitys ei taaskaan vakuuttanut.

Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjä otti Pohjois-Makedonialta selvästi kaksi erää (25-15, 25-16), mutta kolmannessa se joutui taistelemaan toden teolla. Erävoitto tuli kovan kairaamisen jälkeen pistein 30-28.

Kolmannessa erässä Pohjois-Makedonia vei erään vaiheen pistein 6-1. Venäjän passari Igor Kobzar käänsi asian huumoriksi.

– Kolmas erä oli varmasti hauska katsojille! Vakavasti ottaen täytyy sanoa, että otimme vähän liian rennosti, ja sitten erästä tulikin vaikea, Kobzar sanoi heti ottelun jälkeen.

Alkulohkon ensimmäisissä otteluissa Slovenian Ljubljanassa Venäjä menetti erän sekä Turkille että Valko-Venäjälle. Vastaan tulevat vielä Suomi – jonka on tuskin vaikea löytää kovaa motivaatiota – sekä lohkon toinen suosikki Slovenia.

Ensimmäisissä otteluissa Venäjä kärsi heikoista erien aluista. Nyt taas ongelmat tulivat esiin kolmannessa erässä. Sammelvuo tunnetaan tinkimättömyydestään, joten joukkueen esitysten epätasaisuus on hänelle huolenaihe, johon hän puuttuu varmasti entistäkin tiukemmin.

Ranskan Montpellier’ssä kotijoukkue Ranska otti toisen 3-0-voittonsa kaadettuaan Kreikan. Myös Hollannissa isäntäjoukkueella on kaksi 3-0-voittoa plakkarissa. Lauantaina Hollanti kaatoi puhtain lukemin Ukrainan.

Lentopallon EM-kisat 14.9.2019

Kreikka-Ranska 0-3
Bulgaria-Portugali 3-1

Slovakia-Itävalta 3-1
Saksa-Belgia 2-3

Pohjois-Makedonia – Venäjä 0-3
Slovenia-Suomi 3-1

Ukraina-Hollanti 0-3
Viro-Montenegro 0-3