Lentopallon EM-kisat: Suomi väänsi erän kovatasoiselta Slovenialta

Kuva: CEV.eu

Alkulohkoisäntä Slovenia voitti Suomen erin 3-1 lentopallon EM-kisoissa lauantaina.

Slovenia oli odotetun korkeatasoinen ja otti tarvitut erät pistein 25-17, 26-24 ja 25-15. Suomi vei kolmannen erän pistein 26-24. Ottelu kamppailtiin hyvätunnelmaisessa Ljubljanan hallissa.

Avauskokoonpanoon Suomella riensivät samat pelaajat kuin avausottelussa: passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, keskitorjujat Tommi Siirilä ja Markus Kaurto, yleispelaajat Antti Siltala ja Antti Ronkainen sekä libero Lauri Kerminen.

Ottelun kuluessa päävalmentaja Joel Banks kierrätti kokoonpanoa tuntuvasti. Akseli Lankista lukuun ottamatta jokainen pelaaja kävi kentällä.

Hakkuri Samuli Kaislasalo teki Suomelle 12 pistettä, mutta pystyi päättämään hyökkäyksensä pisteeseen vain 28-prosenttisesti. Vaihdosta tulleet yleispelaajat Niko Suihkonen ja Elviss Krastins täyttivät ruutunsa kohtuullisesti.

Suomi lähti otteluun hyvin valmistautuneena. Joukkue pystyi toisessa ja kolmannessa erässä haastamaan vastustajan täysipainoisesti. Aloitussyötön vastaanotossa koettiin vaikeuksia, ja raa’assa lyöntivoimassa Slovenia oli edellä.

Loistavasti esiintynyt Slovenian yleispelaaja Tine Urnaut antoi Suomelle krediittiä.

– Tärkeä voitto erittäin vahvasta joukkueesta. Vaikka hävisimme kolmannen erän, olen tyytyväinen voittoon, koska emme tehneet paljon virheitä. Ja yleisö oli loistava, Urnaut kommentoi.

Peli-ilme ja -rohkeus Suomella nousivat mainiolle tasolle. Se tietää hyvää sunnuntaiseen ”minifinaaliin” Valko-Venäjää vastaan. Koska Suomella on kisoista yksi voitto alla, voitto Valko-Venäjästä veisi hyvin lähelle pudotuspelipaikkaa.

Lue valmentaja Joel Banksin kommentit tästä.

Alkulohkossa Suomi pelaa vielä myös Venäjää (maanantai) ja Turkkia (keskiviikko) vastaan.

Etelänaapuri Viro, joka pelasi avauskierroksella oivallisesti maailmanmestari Puolaa vastaan, ei pystynyt avaamaan voittotiliään. Montenegro vei lauantaina kolmen tasaisen erän jälkeen voiton 3-0.