Lentopallon EM-kisat: Suomi suli ottelupallotilanteesta, lohtuna sarjapiste

Kuva: CEV.eu

Valko-Venäjä voitti Suomen lentopallon EM-kisojen tärkeässä alkulohko-ottelussa sunnuntaina erin 3-2.

Slovenian Ljubljanassa pelatussa ottelussa Suomi johti erin 2-0 ja pääsi kolmannessa erässä useaan ottelupallotilanteeseen. Valko-Venäjä heräsi taisteluun viimeisellä hetkellä ja eteni komeaan takaa-ajovoittoon.

Erät päättyivät pistein (Suomi ensin mainittuna) 25-13, 25-17, 28-30, 22-25 ja 13-15. Tulos tietää Valko-Venäjälle kahta sarjapistettä ja Suomelle yhtä.

Suomen avauskokoonpanossa pelasivat nyt jo tutusti passari Eemi Tervaportti, hakkuri Urpo Sivula, keskitorjujat Markus Kaurto ja Tommi Siirilä, yleispelaajat Antti Ronkainen ja Antti Siltala sekä libero Lauri Kerminen.

Joel Banksin valmentama Suomi piti pitkään komentoa. Vaikea aloitussyöttö, riittävä hyökkäysvoima ja hyvä puolustaminen saivat Valko-Venäjän niin suuriin vaikeuksiin, että tasainen kilpailu alkoi vasta kolmannen erän loppuhetkillä. Valko-Venäjän löydettyä pelijuonen ottelusta kehkeytyi odotetun tasainen.

Vaihdosta tullut Artur Udris oli Suomelle miltei mahdoton pideltävä (21 pistettä). Suomelle Sivula viimeisteli 20 pinnaa. Myös Siltala ja Siirilä hyökkäsivät vahvasti. Ronkainen tuuletti kolmea läpisyöttöä.

Suomella olivat alla 3-1-voitto Pohjois-Makedoniasta ja 1-3-tappio Slovenialle.

Alkulohkossa Suomi kohtaa vielä maanantaina Venäjän ja keskiviikkona Turkin. Pudotuspelipaikan saavuttaminen vaikeutui oleellisesti. Suomi tarvitsee käytännössä vielä yhden otteluvoiton.

Lentopallon EM-kisat 15.9.2019

Romania-Italia 1-3
Portugali-Ranska 0-3

Espanja-Belgia 0-3
Serbia-Slovakia 3-0

Valko-Venäjä – Suomi 3-2
Turkki – Slovenia 0-3

Hollanti-Puola 0-3
Tshekki-Viro 3-0