Lentopalloilija Eetu Pennanen iski entistä joukkuettaan vastaan: ”Pakko myöntää, oli pieni lisälataus”

Suosikkilentopalloilija Eetu Pennanen ahersi neljän kauden ajan yhtenä Lentopalloseura Ettan avainpelaajista, mutta perjantaina hän iski entistä joukkuettaan vastaan – vieläpä voitokkaasti.

Pennanen ja Akaa-Volley kukistivat kotisalissaan Ettan erin 3-1. Vastustaja osasi luonnollisesti kiertää yleispelaaja Pennasen aloitussyötön vastaanotossa, mutta se jätti Eetulle hyökkäystilaa. Hän viimeisteli ottelun tuotteliaimpana 17 pistettä.

– Pakko myöntää, että oli pieni lisälataus, kun oli vanha joukkue vastassa, Pennanen sanoi ottelun jälkeen.

– Joukkueesta pitää olla ylpeä, hieno voitto. Ja hallissa oli mahtava tunnelma kuten aina. Ei siinä pelikaverille kannata jutella, kun ei kuule mitään kuitenkaan!

Akaan kannattajat tunnetaan innokkuudestaan ja äänekkyydestään. Meteliä riitti, vaikka Toijalan monitoimihallissa oli katsojia vain 405.

Ettan hyvä tekeminen huipentui viime keväänä SM-hopeaan. Kauden jälkeen Pennasen lisäksi Oulun jätti taakseen ulkomaille siirtynyt kolmikko: passari Niko Haapakoski (Kypros), yleispelaaja Antti Ronkainen (Saksa) ja hakkuri Joonas Jokela (Sveitsi).

Valmentaja Olli Kuoksa sai Pennasen korvaajaksi samantyyppisen pelaajan, Jan Heleniuksen. Perjantaina Helenius teki 12 pistettä, mutta virheet painoivat hänen oman pelinsä pakkasen puolelle. Epätarkkuudet haittasivat oululaisjoukkueen pelaamista laajemminkin.

– Ei löydy vielä tapaa, jolla voitetaan otteluita. Sellainen täytyy löytyä, ja virheitä pitää tehdä vähemmän, Kuoksa kiteytti.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina naisten ottelulla LP-Vampula – OrPo sekä miesten kamppailuilla Savo Volley – Vantaa Ducks, Hurrikaani-Loimaa – Etta ja Loimu – Akaa-Volley.

Lentopallon Mestaruusliiga 27.9.2019

Akaa-Etta 3-1

LiigaPloki-Puijo 3-0
Viesti-Kangasala 3-1