Lentopallon EM-kisat 2019: Loppuotteluun Serbia ja Slovenia

Kuva: CEV.eu

Lentopallon EM-kisojen 2019 loppuottelussa pelaavat vastakkain Slovenia ja Serbia.

Asia varmistui perjantaina, kun Serbia voitti välieräottelussa Ranskan erin 3-2. Slovenia oli varmistanut finaalipaikan torstaina 3-1-voitolla Puolasta.

Pariisissa koettiin perjantaina jännittävä ja vaiherikas välierä. Serbia meni 2-1-johtoon Ranskan voitettua ensimmäisen erän. Ranska hallitsi taas neljättä (25-17), mutta viidennessä ja ratkaisseessa erässä Serbia murensi Ranskan vastarinnan täysin (15-7).

Slobodan Kovacin valmentamalla Serbialla varsinkin torjunta oli huimaa luokkaa. Aleksandar Atanasijevic loisti hyökkäyksessä (27 pistettä). Ranskan vaarallinen kaksikko Earvin Ngapeth – Stephen Boyer takoi pisteitä.

– Kultamitali on unelmamme, ja teemme kaikkemme sen eteen. Pelasimme parasta lentopalloamme, Serbian kapteeni Nemanja Petric sanoi ottelun jälkeen.

– Slovenia on pelannut tähän asti loistavasti ja varmasti jatkaa samaa rataa. Emme anna finaalissa mitään ilmaiseksi.

Ranskan valmentaja Laurent Tillie myönsi Serbian paremmuuden.

– Taistelimme hyvin, mutta tulos on totta kai pettymys. Viidennen erän alussa olimme uupuneita, ja meiltä meni itseluottamus. Serbia pelasi todella hyvin, en voi muuta kuin onnitella heitä, kommentoi Tillie.

Slovenia ja Serbia iskevät yhteen EM-loppuottelussa sunnuntaina. Pelipaikka on Pariisi. Pariisissa pelataan myös lauantainen pronssiottelu Puola-Ranska.

Euroopan mestaruutta puolusti Venäjä. Tuomas Sammelvuon valmentama joukkue putosi puolivälierissä hävittyään Slovenialle.

Lentopallon EM-kisat 2019

Välierät

Puola-Slovenia 1-3
Serbia-Ranska 3-2

Pronssiottelu la 28.9. Pariisi: Puola-Ranska

Loppuottelu su 29.9. Pariisi: Slovenia-Serbia