Ensimmäisen kerran kahteen vuoteen – lentopallomestari VaLePa pinteessä

Kuva: CEV.eu

VaLePa on kärsinyt perättäistappiot lentopallon Mestaruusliigassa ensimmäisen kerran lähes kahteen vuoteen.

Sunnuntaina Savo Volley voitti VaLePan kotonaan erin 3-1. Torstaina VaLePa, Suomen hallitseva lentopallomestari, oli hävinnyt avausottelunsa Hurrikaani-Loimaalle.

Viimeksi VaLePa kärsi perättäiset liigatappiot marraskuussa 2017. Silloin Team Lakkapää ja Etta ottivat voitot sastamalalaisjoukkueesta.

Sunnuntaisessa ottelussa Pielavedellä Olli-Pekka Ojansivun, Antti Siltalan ja Miro Määttäsen railakas hyökkäyspeli oli VaLePalle liikaa. VaLePan pistetuotanto jäi liikaa hakkuri Mikko Oivasen vastuulle.

– ”Silli” Siltala veti vielä EM-kisahöyryillä, emmekä saaneet häntä oikein missään vaiheessa kuriin, VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko myönsi.

Vantaa Ducks avasi voittotilinsä kaadettuaan vieraissa liiganousija Karelian Hurmoksen 3-1. Hakkuri Bojan Strugar on osoittautumassa Ducksille aidoksi vahvistukseksi. Nyt hän tehoili 27 pistettä ja päätti hyökkäyksensä pisteeseen 64-prosenttisesti. Hurmoksen Matiss Gabdullins viimeisteli 21 pinnaa, joista neljä tuli torjunnoilla.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa Nurmon Jymy ja LiigaPloki väänsivät lähes kaksi ja puoli tuntia ennen kuin LiigaPlokin 3-1-vierasvoitto varmistui.

LiigaPlokin uudet hankinnat, hakkuri Yasmine Madsen ja yleispelaaja Salla Karhu, tekivät molemmat 16 pistettä. Jymyllä oli viime kaudella ongelmia ulkomaalaispelaajien kanssa, mutta nyt Jody Larson näyttää hyvältä ratkaisulta. Hän teki sunnuntaina 21 pinnaa.

LP Viesti ja Hämeenlinnan Lentopallokerho ottivat odotetut vierasvoitot. LP Viesti kaatoi OrPon erin 3-0 ja Hämeenlinna rovaniemeläisen Woman Volleyn 3-1. Kerhon nuori yleispelaajatähti Suvi Kokkonen, joka väläytteli taannoin EM-kisoissakin, tekaisi 24 pistettä ja viimeisteli komean teholukeman +18.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu maanantaina miesten ottelulla Kokkolan Tiikerit – VaLePa ja naisten kamppailulla Pölkky Kuusamo – Hämeenlinna.

Lentopallon Mestaruusliiga 29.9.2019

Hurmos-Ducks 1-3
Savo-VaLePa 3-1

Jymy-LiigaPloki 1-3
OrPo-Viesti 0-3
WoVo-Hämeenlinna 1-3