Suomen lentopallomaajoukkueen valmentaja Joel Banks on saanut luottamuslauseen

Kuva: CEV.eu

Suomen miesten lentopallomaajoukkue jatkaa päävalmentaja Joel Banksin komennossa.

Juuri päättyneiden EM-kisojen jälkeen Banks ja hänen työnantajansa Lentopalloliitto arvioivat tilanteen. Osapuolet tulivat johtopäätökseen, että yhteistyötä jatketaan alkuperäisen, kaksi ja puolivuotisen sopimuksen mukaan.

Suomi joutui tyhjän päälle maaliskuussa, kun Tuomas Sammelvuon siirtyminen Suomen leiristä Venäjän päävalmentajaksi varmistui. Rekrytointiprosessin tuloksena Suomen uudeksi luotsiksi valikoitui britti Banks.

Seurannut tappioiden suma söi Suomen lentopallomaajoukkueen uskottavuutta ja toi kohtuuttomasti negatiivista julkisuutta.

Banks ja joukkue pitivät kuitenkin fokuksen kirkkaana. Paras kokoonpano ja pelityyli löytyivät hiljalleen. Parahiksi EM-kisoihin mennessä alkoi syntyä tulosta: Suomi täytti päätavoitteensa etenemällä pudotuspeleihin. Lopullinen sijoitus oli 14:s.

– Kesä oli tiukka oppimisen paikka sekä pelaajille että staffille, kun opettelimme työskentelemään yhdessä. Tulevaisuus tietää kovaa työtä. Se vaatii omistautumista ja uhrauksia, jotta pystymme ottamaan tarpeelliset askeleet eteenpäin, Banks sanoi liiton tiedotteessa.

Suomen Eurooppa-ranking (12.) ei oikeuta olympialaisten jatkokarsintoihin. Sen sijaan arvokisatulevaisuuden kiintopiste häämöttää kahden vuoden päässä. Syksyllä 2021 käydään lentopallon EM-kisat, ja Suomi pelaa kotiottelunsa Tampereella. Suomi on yksi neljästä järjestäjämaasta.

EM-kisojen lohkoisännyys tulee otolliseen aikaan. Maajoukkue käy läpi rakennemuutosta, ja ”Projekti 2021” tarjoaakin näyttöpaikan merkittävälle joukolle nuoria lupauksia. Kahden vuoden kuluttua Suomella on uusia vastuunkantajia; lisäksi monella tämän hetken kokeneemmalla avainpelaajalla ovat vielä silloinkin huippuvuodet menossa.

Myös Euroopan lentopalloliiton CEVin puheenjohtaja Aleksandar Boricic on vakuuttunut, että vuoden 2021 alkulohko menee oikeaan osoitteeseen.

– Olen varma, että ”EuroVolley” kasvattaa lentopalloa Suomessa entisestään. Tavoitteemme on jakaa EM-kisojen järjestämismahdollisuuksia yhä useammille maille, Boricic kommentoi.

Paras suoritus Suomella EM-kisoista on sensaatiomainen neljäs sija vuoden 2007 turnauksesta.

Lentopallon miesten EM-kisat 2021

Alkulohkot: Suomi (Tampere), Viro (Tallinna), Tshekki sekä neljäs myöhemmin ilmoitettava isäntämaa