Lentopalloilija Olli Kunnari kuntoutui sopivasti suurten europelien alla – ”Aina tuttu ja turvallinen”

Kuva: CEV.eu

Suomalaisen lentopalloilun ikonipelaaja Olli Kunnari antoi sunnuntaina ensimmäisen täyden liigapanostukensa miltei vuoteen.

Kunnarin, 37, edustama VaLePa voitti vieraskentällä Vantaa Ducksin erin 3-0. VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko muisteli, että viimeksi Kunnari pelasi täysipainoisesti joulun alla 2018. Passari Mikko Esko, ikonipelaaja hänkin, iloitsi tutun pelikaverin paluusta.

– Kiva, että Olli oli takaisin kuusikossa, Esko sanoi kamppailun jälkeen.

– Hän joutui olemaan pitkään poissa loukkaantumisten takia, mutta pelasi heti hyvin. Kausi on pitkä ja pelejä on paljon, joten tarvitaan vaihtoonkin pelaajia. Ollin vierellä on aina tuttua ja turvallista pelata.

Vaikka Kunnari vaikutti vuosia ulkomaiden liigoissa (Ranska, Puola, Kreikka, Turkki), lähestyy hänellä 500 pääsarjaottelun raja kotimaassakin. Suomen lentopallomaajoukkueessa Kunnari ja Esko kuuluivat avainpelaajiin suurimmissa saavutuksissa: vuonna 2007 Suomi eteni välieriin EM-kisoissa, ja seitsemän vuotta myöhemmin tuli MM-kisoissa yhdeksäs sija.

Sunnuntaina puitteet olivat pari astetta pienemmät, kun Kunnari ja Esko esiintyivät Vantaan Korsossa 306 katsojan edessä.

– Kaikki pelaajamme eivät ole täydessä kunnossa, joten pelimme on ehkä 75-prosenttista. Kaksi ensimmäistä erää tulivat suht koht helposti. Viimeisessä jouduttiin vääntämään, joten ei tämä ihan helppo voitto ollut, kertasi Esko.

Lentopallon Mestaruusliigassa VaLePa on toisena, matkaa sarjakärki Hurrikaani-Loimaaseen on viisi pistettä. Itsenäisyyspäivänä VaLePa vierailee Kokkolan Tiikerien salissa. Keskiviikkona 11. joulukuuta VaLePa vierailee itävaltalaisen Hachingin kentällä eurokisa CEV Cupin ottelussa. Hachingia edustavat muiden muassa Tommi Siirilä ja Florian Ringseis, entiset valepalaiset.

Mestaruusliiga jatkuu maanantaina ottelulla Team Lakkapää – Hurrikaani-Loimaa.