Lentopallon Mestaruusliiga: Kokkolan Tiikereille yllätysvoitto Suomen mestareista

Tiikerien keskitorjuja Antti Leppälä. Kuva: CEV.eu

Kokkolan Tiikerit viritti itsenäisyyspäivän lentopalloyllätyksen kaatamalla hallitsevan Suomen mestarin VaLePan.

Kokkolassa miteltiin täydet viisi erää. Tiikerit korjasi voiton erin 3-2 vietyään ”nitroerän” pistein 15-13.

Yleispelaaja Jiri Hänninen esiintyi jälleen loistavasti ja viimeisteli Tiikereille 29 pistettä. Hän hoiteli aloitussyötön vastaanoton ilman virheitä. VaLePan nuori keskitorjuja Mikko Karjarinta pelasi kelpo ottelun ja oli vierasjoukkueen tehokkain lukemalla +12.

Tiikerien valmentaja Mikko Keskisipilä iloitsee, että ero kansalliseen kärkeen kapenee.

– Tiedän, että VaLePa ei ollut parhaalla tasollaan ja pystyy parempaan. Syksyllä on oltu lähellä kärkijoukkueita, ja pelit ovat olleet pienestä kiinni. On jaksettu painaa hommia, ja saatiin siitä palkinto. Pystyttiin voittamaan kärkijoukkue, Keskisipilä kommentoi.

Tiikerit pidensi voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. VaLePalle tappio on kauden kolmas.

Savo Volley otti odotetun kotivoiton oululaisesta Lentopalloseura Ettasta. Ottelu Kiuruvedellä päättyi erin 3-0.

Yleispelaaja Miro Määttänen hyökkäsi Savolle fantastisella teholla: hänen 11 hyökkäyksestään peräti 10 päättyi kotijoukkueen pisteeseen. Lisäksi hän nosti suurimman osan vastustajan aloitussyötöistä ja oli ottelun tehokkain (+10).

Ettan tehomiehenä toimi yleispelaaja Jan Helenius (+5).

Savo Volley on viime ajat ottanut voittoja ja tappioita vuorotahtiin. Ettaa puolestaan kirvelee seitsemän ottelun mittainen tappioputki. Miesten liigaa johtaa Hurrikaani-Loimaa, joka on hävinnyt vain kerran.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina yhdellä miesten ja kahdella naisten kamppailulla.