Lentopallon maajoukkuepelaaja Roosa Laakkonen teki torjuntaennätyksen

Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala harppasi jo sarjakakkoseksi, ja etenkin Roosa Laakkosen yksilösuoritus nousi lauantaisessa voitossa esiin.

Keskitorjuja Laakkonen kirjautti peräti 10 torjuntapistettä 3-1-kotivoitossa OrPoa vastaan. Näin maajoukkuepelaaja teki ottelukohtaisen ennätyksensä.

Syksyllä Laakkonen, 25 vuotta ja 193 senttimetriä, oli yksi Suomen ehdottomista hahmoista EM-kisoissa. Suomen naiset pelasivat EM-kisoissa ensimmäisen kerran 30 vuoteen.

Lauantaisessa kamppailussa Mary-Kate Marshall latoi Kangasalalle peräti 27 pistettä. OrPossa mainioon vireeseen innostunut Saara Holm pääsi nyt 17 pisteen saldoon.

Naisten hallitseva lentopallomestari LP Viesti on hävinnyt tällä kaudella yllättäen jo neljä kertaa, mutta nyt tuli odotettu ja selkeä vierasvoitto Puijo Wolleysta. Viesti voitti nousijajoukkueen Kuopiossa 3-0.

Viestin yleispelaaja Lotta Piesanen esitti elämänsä lentopalloa tehden 18 pistettä, ja oma pelikin päätyi 14 pinnaa plussalle. Tasokas oli esitys myös Puijon Riikka Koivusaarelta. Hän viimeisteli 14 pistettä.

Lentopallon naisten Mestaruusliigaa johtaa LiigaPloki, joka on voittanut kaikki 13 otteluaan.

Miesten liigassa Hurrikaani-Loimaa kaappasi selkeän 3-0-kotivoiton Karelian Hurmoksesta ja venytti sarjajohtonsa jo kymmenen pisteen mittaiseksi.

Nousija Hurmoksella ei ollut Loimaalla sanansijaa. Hurrikaani otti voiton vietyään erät pistein 25-15, 25-20 ja 25-16.

Yleispelaaja Sakari Mäkinen teki ottelun tuotteliaimpana Hurrikaanille 18 pistettä ja hoiteli aloitussyötön vastaanotot virheittä. Hurmokselle keskitorjuja Eugene Stuart teki 10 pistettä, mutta virheet painoivat oman pelin yhden pinnan miinukselle.

Hurrikaanilla on 49 sarjapistettä, VaLePalla ja Savo Volleylla 39. VaLePalla on tosin kaksi ottelua enemmän pelattuna kuin kärkikolmikon muilla joukkueilla.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina miesten otteluilla Hurrikaani-Loimu ja Vantaa Ducks – Hurmos.

Lentopallon Mestaruusliiga 7.12.2019

Hurrikaani-Hurmos 3-0

Kangasala-OrPo 3-1
Puijo-Viesti 0-3