Lentopallon Mestaruusliiga: LP-Vampula vierasjoukkueiden eliittiin, vaikka ”väkisin vääntäen”

Vampulan hakkuri Iina Andrikopoulou viimeisteli tiistaina 12 pistettä. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP-Vampula jatkoi väkevää vierasotteluvirettään ja kaatoi Rovaniemellä Woman Volleyn.

Tiistaisessa ottelussa Vampula oli parempi erin 3-1. Tasaisessa kamppailussa WoVo vei avauserän pistein 25-23, mutta sen jälkeen vahvemmin esiintyi vierasjoukkue: 27-25, 25-23, 25-19.

Vampula on noussut Mestaruusliigan eliittiin vierasottelutilastossa: viidestä viime vierasottelustaan se on voittanut neljä ja koonnut 11 sarjapistettä. Parempi saldo on vain Pölkky Kuusamolla ja mestari LP Viestillä.

Libero Emilia Joensalo tuli Vampulalta kentälle toisessa erässä ja sai osakseen paljon vastustajan aloitussyöttöjä. Hän selviytyi työtaakastaan parilla virheellä.

– Viikko kokonaisuutena oli aika haastava, mutta oli hyviäkin hetkiä. Vähän oli sellaista väkisin vääntämistäkin, mutta totta kai kolme sarjapinnaa maistuvat, Joensalo kertoi ottelun jälkeen.

Myös Vampulan valmentaja Darko Dobreskov myönsi, että peli oli hieman hakusessa.

– Tämä peli oli vielä vaikeampi kuin eilinen (Pölkkyä vastaan). En tiedä, miksi olimme tänään kaukana parhaastamme, mutta sen eteen pitää vaan tehdä töitä. Tärkeintä oli, että tärkeillä hetkillä pelasimme kurinalaisesti ja teimme vähemmän virheitä kuin vastustaja, paketoi Dobreskov.

Yleispelaaja Aleksandra Cveticanin teki Vampulalle 20 pistettä. Illan pisteykköseksi nousi kuitenkin WoVon Taylor Slover, joka 21 pisteen lisäksi kantoi päävastuun aloitussyötön vastaanotosta.

Tiistaisen kamppailun jälkeen Vampula on liigassa viidentenä ja WoVo yhdeksäntenä. LiigaPloki johtaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga jatkuu perjantaina mittelöllä LP Kangasala – LP Viesti.