Lentopallon CEV Cup: Romanialaisvieras nollasi Savo Volleyn, myös VaLePalle vesiperä

Kuva: CEV.eu

Savo Volleyn taival lentopallon eurokentillä alkoi tappiollisesti.

Kakkostason seurajoukkuekisassa CEV Cupissa Savo Volley isännöi keskiviikkona ottelua romanialaista Galatia vastaan. Galati (C.S. Municipal Arcada Galati) oli odotetun korkeatasoinen vastustaja ja vei ottelun Kuopiossa suoraan erin 3-0.

Jatkoon päästäkseen Savo Volleyn on voitettava vieraskentällä erin 3-0 tai 3-1 ja sen jälkeen vielä ratkaiseva, niin sanottu kultainen erä.

Vierasjoukkue lähti kamppailuun huomattavasti valmiimpana ja vei avauserän pistein 25-19. Savo Volleylla oli erinomaiset mahdollisuudet sekä toisessa että kolmannessa erässä, mutta ratkaisuhetkillä Galati osoitti paremmuutensa selkeästi.

Toinen erä päättyi 25-23 ja kolmas 25-22.

Oivalliseen vireeseen äitynyt yleispelaaja Miro Määttänen nousi illan pisteykköseksi tehtyään Savolle 19 pinnaa. Niels Klapwijk viimeisteli Galatille 18 pistettä.

Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu pelasi Savon hakkurina, mutta varsin köykäisin tuloksin. Hän sai ainoastaan 11 passia ja teki kolme pinnaa.

Savo Volley pääsi Euroopan kakkostason kisaan, vaikka joukkue sijoittui Mestaruusliigassa vasta neljänneksi viime kaudella. Syy on se, etteivät hopeajoukkue Etta ja pronssijoukkue Hurrikaani-Loimaa ottaneet europaikkaa vastaan.

Lentopallon miesten CEV Cupissa esiintyy suomalaisjoukkueista myös VaLePa. Keskiviikkona VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) hävisi vieraissa itävaltalaiselle Hachingille 0-3. Ottelu pelattiin Unterhachingissa, Saksassa.