Savo Volleyn kapteeni Antti Siltala: ”Oikeastaan annettiin koko peli”

Kuva: Savo Volley

Suomalaisten miesten joukkueiden taipaleet lentopallon eurokentillä ovat alkaneet heikosti. Neljästä ottelusta ei ole kertynyt ensimmäistäkään erävoittoa.

Suomen mestari VaLePa (Ford Store Levoranta Sastamala) putosi Mestarien liigan karsinnoista hävittyään valkovenäläiselle Shahter Soligorskille kahdesti erin 0-3. Keskiviikkona VaLePa avasi kakkostasolla CEV Cupissa 0-3-vierastappiolla Hachingille.

Varsinkin ottelun toisessa ja kolmannessa erässä VaLePalle avautuivat hyvät voittomahdollisuudet, mutta riittävää ratkaisukovuutta ei löytynyt. Yleispelaaja Niko Suihkonen toimi VaLePan pisteykkösenä (15).

Nollille jäi keskiviikkona myös Savo Volley, joka kaatui romanialaisen Galatin käsittelyssä 0-3, vieläpä kotikentällä Kuopiossa. Savon kapteeni Antti Siltala myönsi, että kamppailu meni vieraille liian köykäisesti.

– Oikeastaan annettiin koko peli. Ensimmäisessä erässä pelattiin huolimattomasti, toisessa ja kolmannessa taas tuli ratkaisuhetkillä tyhmiä ratkaisuja, Siltala kommentoi ottelun jälkeen.

Samoin kuin VaLePalla, Savo Volleylla oli kahdessa viimeisessä erässä hyvät saumat.

– Pitää pystyä pitämään tuollainen johto, varsinkin kun meillä toimi vastaanotto ensimmäistä erää lukuun ottamatta niin hyvin. Ei kauden huonointa peliä, mutta ei kaukanakaan siitä.

CEV Cupissa pelataan kaksiosaiset ottelut, ja Savo-valmentaja Jukka Tuovisen mielestä taistelu onkin vielä aivan kesken.

– Alussa olimme hermostuneita, mutta toisessa erässä tilanne muuttui. Vastustaja pystyi laajemmalla rintamalla hyökkäämään. Meillä hyökkäys puuroutui ja jäi tukkoiseksi. Parannetaan omaa peliä ja taistellaan edelleen jatkopaikasta, Tuovinen suunnitteli.

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen ykköstasolla Mestarien liigassa Lauri Kermisen edustama Kuzbass Kemerovo hävisi vieraissa Ljubljanalle erin 2-3. Luottolibero Kerminen pelasi tutusti täyden ottelun.

Ensi viikon tiistaista tulee kiinnostava lentopallon europäivä suomalaisyleisölle: VaLePa ja Savo Volley pelaavat toiset osaottelut, ja kentälle ampaisee myös Hämeenlinnan Lentopallokerho. Hämeenlinna otti naisten CEV Cupin ensimmäisessä osaottelussa sarjapisteen 2-3-vierastappiolla tshekkiläiselle Brnolle.