Eemi Tervaportti esiintyi loistavasti lentopallon eurokentillä

Kuva: CEV.eu

Passari Eemi Tervaportin edustama Olympiakos esiintyi komeasti lentopallon eurokentillä torstaina.

CEV Cupin ottelun ensimmäisessä osassa kreikkalaisjoukkue Olympiakos nipisti sarjapisteen italialaiselta Modenalta. Todella selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Modena haki vierasvoiton, mutta vain erin 3-2.

Ottelussa kotijoukkue Olympiakos voitti ensimmäisen ja kolmannen erän. Molemmat olivat osoituksia joukkueen hurjasta taistelutahdosta: erät menivät pistein 34-32 ja 38-36.

Viidennen ja ratkaisseen erän Modena taivutti hyväkseen 17-15. Modena isännöi toista osaottelua ensi viikon torstaina.

Tervaportti oli Olympiakosin avauskokoonpanossa kaikissa viidessä erässä. Hän tahditti hakkuri Michal Fingerin 22 pisteen suoritukseen ja teki passipelin oheen itse kuusi pistettäkin. Tervaportti on harvoja suomalaisia lentopalloilijoita, jotka pelaavat ulkomailla merkittävissä rooleissa.

Maineikkaassa Modenassa esiintyy tälläkin kaudella maailmanluokan pelaajia kuten Matt Anderson ja Denys Kaliberda. Torstaina tuotteliain oli 22 pisteeseen päässyt Bartosz Bednorz.

CEV Cup on lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen kakkostaso. Suomalaisista kisassa ovat mukana VaLePa ja Savo Volley.

Ykköstasolla Mestarien liigassa mahtijoukkue Civitanova voitti torstaina vieraissa Ceske Budejovicen erin 3-1. Viikonloppuna italialainen Civitanova valtasi seurajoukkueiden maailmanmestaruuden.