Pelaajauutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kerho vahvistuu. Kuva: CEV.eu

Serbialainen Ivana Jeremic on Hämeenlinnan Lentopallokerhon uusi vahvistus lentopallon naisten Mestaruusliigassa.

Jeremic on lähtökohtaisesti yleispelaaja, mutta hän voi pelata myös hakkurin paikalla. Molemmille tonteille Hämeenlinnalla on kysyntää.

Menneet kaudet Jeremic, 22 vuotta ja 184 senttimetriä, pelasi yliopistolentopalloa Pohjois-Amerikassa. Hänen edustamansa Arizona State Sun Devils ei päässyt pudotuspeleihin Jeremicin viimeisellä kaudella, joten pelaaja oli vapaa suuntaamaan ammattilaiskentille.

Hämeenlinnaan hakkuriksi hankittu Oluoma Okaro joutui päättämään kautensa ennen aikojaan loukkaantumisen takia. Lisäksi maajoukkuetason yleispelaaja Suvi Kokkonen vielä toipuu nilkkaoperaatiosta.

– Kylmähän täällä on, mutta tiesin, minne olen tulossa. Olosuhteet ovat mainiot, eikä minulla ole mitään valittamista. Halusin päästä heti pelaamaan. Tartuin tähän mahdollisuuteen heti, kun kuulin siitä, Jeremic kertoo Hämeenlinnan verkkosivuilla.

Jeremiciä odotetaan kentälle nopealla aikataululla. Lauantaina Hämeenlinna pelaa liigassa OrPoa vastaan ja ensi viikon tiistaina CEV Cupissa tshekkiläistä Brnota vastaan.

Lentopallon naisten pääsarjaa johtava LiigaPloki sai rankkaa jobinpostia maanantaina. Avainpelaajat Salla Karhu ja Maddie Palmer loukkaantuivat liigaottelussa. Torstaina LiigaPloki tiedotti, että maajoukkuepelaaja Karhun kausi on ohi akillesjänteen katkettua. Palmer on toistaiseksi sivussa tositoimista.

Myös OrPoa ovat loukkaantumiset kiusanneet. Täydennykseksi saapuu Yhdysvalloista joulun jälkeen yleispelaaja Lauryn Gillis. Lisäksi OrPo suunnittelee kotimaista keskitorjujahankintaa.

Miesten liigassa Lentopalloseura Etta sen sijaan juhlistaa entistä pelaajaansa. Juha Keihäskosken kunniaksi nostetaan kunniataulu Oulun urheilutalon seinälle lauantaina ottelussa Etta – Akaa-Volley.

Keihäskoski, Pudasjärven kasvatti, ehti pelata Ettan paidassa seitsemän vuoden ajan ja oli mukana nostamassa seuraa Mestaruusliigaan vuonna 2010. Myöhemmin hän työskenteli seuran valmennuksessa. Nykyisin Keihäskoski tekee töitä rovaniemeläisessä Woman Volleyssa.