Lentopallon Mestaruusliigassa on vihdoin uusi kärkijoukkue

Tiiamari Sievänen liberoi LP Kangasalaa. Kuva: CEV.eu

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa on pitkästä aikaa uusi kärkijoukkue. LP Kangasala voitti perjantaina kotonaan LP Viestin erin 3-0 ja siirtyi pääsarjan keulille.

Suomen mestari Viesti pystyi tasapäiseen kamppailuun vain viimeisessä erässä. Kangasalla erät päättyivät pistein 25-18, 25-16 ja 27-25.

LP Kangasalan avaimet voittoon olivat vahva verkkopelaaminen ja virheetön aloitussyöttöjen vastaanotto. Hyökkäyksessä jylläsi tasainen rintama kärjessään Ronja Heikkiniemi, Mary-Kate Marshall ja Jutta Riikonen.

Torjuntapisteet kotijoukkue vei hyväkseen peräti 12-1. Heikkiniemi, entinen LP Viestin pelaaja, kokosi niistä viisi. Viestin hakkuri Katarina Pilepic pääsi 12 pistettä plussalle, mutta jäi täysin yksinäiseksi tehopelaajaksi.

LiigaPloki, joka on hävinnyt vain kerran, johti Mestaruusliigaa viikkojen ajan. Arttu Keräsen valmentama Kangasala ohitti nyt pihtiputaalaiset ja meni kahden pisteen erolla liigakärkeen.

LP Viestille liigatappio on peräti viides. Joukkue lähti sarjaan ylivoimaisena mestarisuosikkina. Huolta tuottaa myös tärkeän keskitorjujan Kayla Hanelinen puuttuminen kokoonpanosta.

Viesti pelaa tärkeää kautta, sillä ohjelmassa on myös Euroopan paras seurajoukkuekilpailu, Mestarien liiga.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina neljällä miesten ja kahdella naisten kamppailulla.