Suomen mestari LP Viestillä ei ole kaikki kunnossa – ”Treenejä jouduttu keskeyttämään huonon asenteen takia”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitsevalla Suomen mestarilla LP Viestillä ei ole kaikki kunnossa, ja se näkyy tuloksissa.

Kauden alkaessa harva odotti, että LP Viesti häviäisi naisten Mestaruusliigan runkosarjassa viittä ottelua. Nyt määrä on jo täynnä, vaikka otteluita on 13 jäljellä.

Perjantaina LP Kangasala voitti LP Viestin liigan kärkipään kamppailussa suoraan erin 3-0. Salolaisjoukkueen ongelmat ovat ilmeiset: pelaajamateriaali on liigan paras, mutta sydän ei ole mukana. Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen otti asian rehdisti puheeksi.

– Treenejä on jopa jouduttu keskeyttämään huonon asenteen takia, Lemminkäinen kertoi.

– Sanonta ”niin pelaat kuin harjoittelet” pätee aika hyvin. Kuluvalla viikolla on harjoiteltu huonosti. Osasyynä tähän ovat kokoonpano-ongelmat, Lemminkäinen tarkensi viitaten muun muassa keskitorjuja Kayla Hanelinen puuttumiseen.

Viesti-luotsi korosti LP Kangasalan pelanneen paremmin kaikilla osa-alueilla ja siten ansainneen täyden pistepotin. Realistisesti Viesti taisteli erävoitosta vain kolmannessa erässä.

– Ei meillä ollut kyllä minkäänlaista taisteluakaan. Tuntui, ettei vastustajan tarjoamasta voittomahdollisuudesta huolimatta haluttu voittaa kolmatta erää.

Viime kauden jälkeen LP Viesti menetti tehohakkurinsa Kertu Laakin. Toisaalta vahvuuteen tulivat Viron maajoukkueen yleispelaajat Nette Peit ja Anu Ennok sekä keskitorjuja Haneline. Uusi hakkuri, kroatialainen Katarina Pilepic, vaikuttaa keskenkuntoiselta, mutta ottaa hiljalleen merkittävää roolia joukkueessa.

Kuluva kausi on LP Viestille tärkeä, sillä Suomen mestaruuden puolustamisen lisäksi joukkue taistelee kunniasta eurooppalaisten seurajoukkuekisojen ykköstasolla Mestarien liigassa. Keskiviikkona LP Viesti (eurokentillä LP Salo) mittaa turkkilaisen Fenerbahcen.

– Ensi viikolla täytyy saada harjoituksiin parempaa yritystä, joka sitten siirtyy myös peliin. Meillä on vielä tämän vuoden puolella kaksi tärkeätä peliä, jotka pitää jaksaa pelata hyvin, sanoi valmentaja Lemminkäinen.

Kalenterivuoden viimeisessä Mestaruusliigan ottelussaan LP Viesti pelaa 21. joulukuuta kotonaan Pölkky Kuusamoa vastaan.

Perjantainen tulos nosti LP Kangasalan kärkeen lentopallon naisten Mestaruusliigassa (11 voittoa, 35 sarjapistettä). Kärkikolmikon täydentävät LiigaPloki (13, 33) ja Pölkky (11, 33). Viestillä on 10 voittoa ja 31 pistettä.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu lauantaina neljällä miesten ja kahdella naisten kamppailulla.