Puijo Wolley teki seurahistoriaa lentopallon Mestaruusliigassa

Kuopiolainen nousijajoukkue Puijo Wolley on ottanut seurahistoriansa ensimmäisen voiton lentopallon pääsarjassa.

Lauantaina Puijo Wolley kukisti naisten Mestaruusliigan kotiottelussaan LiigaPlokin erin 3-1. Ottelu oli Puijolle kauden ja liigauran neljästoista. Joukkue oli liigan viimeinen, jolla ei ollut lauantaihin lähdettäessä yhtään otteluvoittoa.

LiigaPlokia jäytävät poissaolot, mutta se ei muuta tosiasiaa, että Puijo otti ensimmäisen otteluvoittonsa joukkueesta, joka oli otteluhetkellä liigakakkonen.

– Pelimme on onneksi parantunut koko ajan, ja joka osa-alueen toimiessa pystymme tasapäisesti taistelemaan voitosta myös LiigaPlokin kanssa, valmentaja Jukka Lehtonen sanoi ottelun alla.

Lauantaina LiigaPlokin kokoonpanosta puuttuivat Salla Karhu, Maddie Palmer ja Yasmine Madsen. Yleispelaaja Vilma Ruuska puolestaan siirtyi perjantaina LiigaPlokista Puijoon. Lauantaina hän ei ollut kummankaan joukkueen kokoonpanossa.

Hilkka Hujanen nousi seurahistoriallisessa kamppailussa voittajien pisteykköseksi 17 merkinnällään. Hyväksi torjujaksi osoittautunut Ella Autere kirjautti neljä blokkia, samoin Anniina Kastarinen.

Alexis Conaway (25 pistettä) ja Tuuli Tuominen (13) kantoivat LiigaPlokin hyökkäysvastuun saatuaan kaikkiaan 63 prosenttia passeista.

OrPo saavutti kauden neljännen otteluvoittonsa kaatamalla kotona Hämeenlinnan Lentopallokerhon erin 3-1. Loistokuntoon äitynyt Saara Holm teki voittajille 25 pistettä, joista 23 tuli hyökkäyksillä.

Hämeenlinnan uusi vahvistus Ivana Jeremic ei vielä pelannut.

Naisten liigaa johtaa LP Kangasala, joka voitti Suomen mestari LP Viestin perjantaina 3-0.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa kaikki päivän neljä ennakkosuosikkia pitivät pintansa. Akaa-Volley voitti vieraissa Oulun Ettan suoraan 3-0 ja Hurrikaani-Loimaa teki saman tempun Vantaa Ducksille. Savo Volley kaatoi vieraissa Karelian Hurmoksen 3-1. VaLePa otti Raision Loimusta 3-1-voiton kotikentällä.

Hurrikaani johtaa miesten liigaa 13 pisteen erolla VaLePaan ja Savoon. Loimaalaisjoukkueella on kolme ottelua enemmän pelattuna.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu sunnuntaina kolmella miesten ja yhdellä naisten kamppailulla.

Lentopallon Mestaruusliiga 14.12.2019

Etta-Akaa 0-3
Hurmos-Savo 1-3
VaLePa-Loimu 3-1
Ducks-Hurrikaani 0-3

OrPo-Hämeenlinna 3-1
Puijo-LiigaPloki 3-1