Tuomas Sammelvuo luotsasi kaksi tärkeää voittoa – Ronkainen ja Siirilä vedossa Bundesliigassa

Kuva: CEV.eu

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuon luotsaama Pietarin Zenit otti viikolla kaksi tärkeää otteluvoittoa.

Eurokisojen kakkostasolla CEV Cupissa Zenit päihitti vieraissa bulgarialaisen Burgasin. Jatkopaikka on lähellä, sillä voitto tuli suoraan erin 3-0.

Sunnuntaina Zenitin meno jatkui Venäjän liigassa, jossa joukkue otti täyden pistepotin kaadettuaan kotona Jenisei Krasnojarskin 3-0. Hyökkäysvoimaa tuli sieltä, mistä pitikin: tähtipelaajilta Georg Grozerilta ja Oreol Camejolta.

– Kun aloitussyötön vastaanotto toimi, meillä oli heti paljon vaihtoehtoja hyökkäyksessä. Tämän päivän lentopallossa syöttämisellä ja vastaanotolla on valtava merkitys. Me teimme tänään niissä hyvää työtä, Sammelvuo kommentoi.

Venäjän “Superliigassa” Zenitillä on nyt seitsemän voittoa ja kolme tappiota. Sarjan kärjessä Novosibirskilla ja Sammelvuon entisellä joukkueella Kuzbass Kemerovolla on molemmilla yhdeksän voittoa plakkarissa.

Lentopallon Saksan Bundesliigassa yleispelaaja Antti Ronkainen ja keskitorjuja Tommi Siirilä pääsivät hyvään vauhtiin. Siirilä oli avauksessa kaikissa neljässä erässä, kun hänen edustamansa Haching voitti vieraissa Giesenin erin 3-1. CEV Cupissa Haching pelaa VaLePaa vastaan.

Ronkainen tahditti Lüneburgin 3-2-kotivoittoa Bühlistä. Suomalaispelaaja nosti paljon aloituksia ja teki mainiot 17 pistettä. Oma peli jäi kahdeksan pistettä plussalle.

Sveitsissä hakkuri Joonas Jokelan edustama Lausanne kukisti kotonaan Schönenwerdin 3-0. Jokela pelasi täyden ottelun ja viimeisteli kahdeksan pinnaa.

Passari Eemi Tervaportti ja Olympiakos pelasivat toisen viisieräisensä muutaman päivän sisään. Sunnuntaina tuli Kreikan liigassa maittava 3-2-vierasvoitto toisesta klassikkojoukkueesta Panathinaikosista. Tervaportti on Olympiakosin ykköspassari.