Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Lentopallon Mestaruusliigasta kuului taas kummia viikonvaihteen aikana. Hurrikaani-Loimaa jatkaa miesten sarjan kärjessä. Naisten liigaykkönen taas meni uusiksi – kahteen kertaan.

Seuraavassa viikonlopun viisi merkittävää ilmiötä.

5. Raision Loimu ja Kokkolan Tiikerit

Kun lentopallon miesten Mestaruusliiga on noin puolivälissä, on selvää, ettei kärkinelikolle (Hurrikaani-Loimaa, Akaa-Volley, VaLePa, Savo Volley) ole selkeitä haastajia. Loimu ja Tiikerit sen sijaan tekevät määrätietoista työtä pysyäkseen poissa alakastista. Sunnuntaina joukkueet kohtasivat tärkeässä keskikastin kamppailussa, ja Loimu vei voiton kotonaan Raisiossa erin 3-2. Kevättalvella ja viimeistään pudotuspeleissä nähdään, pystyvätkö ryhmät horjuttamaan liigan terävintä kärkeä.

4. LP Viesti

Lentopallon hallitseva Suomen mestari on ajautunut minikriisiin pahaan aikaan. Viestin on paitsi puolustettava Suomen mestaruutta myös taisteltava kunnialla Mestarien liigassa, Euroopan parhaassa seurajoukkuekisassa. Mestaruusliigassa Viesti on hävinnyt jo viidesti. Valmentaja Tomi Lemminkäinen on ottanut ongelmat rehdisti puheeksi. Tuloksia mitataan keskiviikkona, kun Viesti (eurokentillä LP Salo) pelaa kotonaan Mestarien liigaa Fenerbahcea vastaan.

3. Vantaa Ducks

Lentopalloliigan ainoalla pääkaupunkiseudun joukkueella viikonloppu kävi vaikeaksi. Poissaolot rassaavat, ja ohjelmassa oli kaksi ottelua kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaata vastaan. Vaikka takkiin tuli molemmissa mittelöissä 0-3, ankkaparvessa ei luovuteta. ”Eiköhän se (vakiomiesten paluu) pelikentällä tule näkymään. Uskallan luvata, että ollaan vuodenvaihteen jälkeen ihan eri joukkue”, yleispelaaja Atte Kyrölä virkkoi lehdistölle lauantaina.

2. Puijo Wolley

Neljätoista ottelua siihen tarvittiin, mutta kuopiolainen nousija Puijo Wolley sai vihdoin merkinnän voittosarakkeeseen ensimmäisellä liigakaudellaan. Kotikentällään Puijo voitti LiigaPlokin erin 3-1. ”Olen erittäin iloinen pelaajien puolesta, tämä oli ansaittu voitto. Jatkamme treenaamista keskiviikkoon asti ja palaamme asiaan tapaninpäivän jälkeen”, kertoi Puijo-valmentaja Jukka Lehtonen.

1. Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala

Viikonloppu oli varsin harvinaista laatua, sillä lentopallon naisten Mestaruusliigassa kärkijoukkue vaihtui kaksi kertaa. Perjantaina LP Kangasala voitti tyylikkäällä esityksellä LP Viestin 3-0 ja nousi LiigaPlokin ohi liigaykköseksi. Johto kesti kuitenkin vain kaksi päivää, sillä Pölkky Kuusamo otti piikkipaikan haltuunsa kaadettuaan vieraissa Nurmon Jymyn 3-2 sunnuntaina.