Katsaus lentopallon 1-sarjoihin

Lentopallon 1-sarjoissa ovat syksyn kuviot selvät. Vuoteen 2020 lähdettäessä kärkijoukkueet ovat Lempo-Volley ja Helsinki Volley.

Miesten 1-sarjan kärjestä löytyy tiukka kolmen ryhmän nippu: Lempolla on 29 pistettä, TUTO Volleylla ja Nurmon Jymyllä 28. Jymy on pelannut kaksi ottelua vähemmän kuin kärkikolmikon muut joukkueet.

Viikonvaihteessa Lempo-Volley kaatoi sarjajumbo NaPan vieraissa erin 3-2. Yleispelaaja Kasper Pennanen antoi NaPalle tunnustusta.

– Olihan meillä saumat kolmeen pisteeseen, mutta vähän nihkeää oli. Mutta kyllä NaPa oli hyvä, varmasti parantavat loppukaudesta myös pisteiden valossa, Pennanen kommentoi.

Lempo, joka syntyi viime keväänä Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan fuusiona, pelaa vielä ennen joulua vieraissa Rantaperkiön Iskua vastaan. Kamppailut miesten 1-sarjassa jatkuvat täydellä teholla 4. tammikuuta.

Miesten 1-sarjan pistepörssiä johtaa Iskun Paavo Korhonen 204 pinnallaan.

Lentopallon naisten 1-sarjaa Helsinki Volley johtaa suorastaan ylivoimaisesti. Kaula kakkoseen, Raision Urheilijoihin, on kahdeksan pisteen levyinen, vaikka Raisiolla on yksi ottelu enemmän pelattuna.

Syyskautensa Helsinki Volley päätti 3-2-vierasvoittoon TuTosta.

– Joukkue on treenannut kovaa koko syyskauden. Vaikka pelikohtaisesti kokoonpanot ovat vaihdelleet todella paljon, joukkue on pystynyt pitämään fokuksensa ja menemään peli kerrallaan eteenpäin, seura sometti.

Kärkikolmikon täydentää Kuortaneen urheiluopisto. Perää pitää Pihtiputaan lukio/Ploki, joka on voittanut 11 ottelustaan vain yhden.

Raision Venla Raitala pitää pistepörssin kärkipaikkaa (203 pistettä). Ottelut naisten 1-sarjassa jatkuvat lauantaina 4. tammikuuta.