Lentopallon Mestaruusliigassa 2 878 katsojaa – keskiarvo ylittyi kolmella paikkakunnalla

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa oli keskiviikkona poikkeuksellisen mielenkiintoinen pelipäivä. Se näkyi myös keskimääräistä korkeampina yleisömäärinä paikan päällä.

Lehtereillä otteluita seurasi yhteensä 2 878 katsojaa. Viidestä pelipaikkakunnasta kolmella yleisökeskiarvo ylittyi.

Parasta jälkeä syntyi Kangasalla, missä katsojamäärä 420 ylitti keskiarvon selkeästi (+149). Yli katsojakeskiarvon mentiin myös Loimaalla (+87) ja Hämeenlinnassa (+77).

lentopallo, suomen cup, osta liput

Kärkiottelussa Hurrikaani-Loimaa voitti kotikentällään Akaa-Volleyn erin 3-1. Akaalle tuli ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella toinen perättäinen tappio. Hakkuritaistelussa Akaan Urpo Sivula kepitti Antti Ropposen pistein 22-15.

Kärkipään kuhinaa oli myös Tampereella, missä kohtasivat VaLePa ja Savo Volley. Täyden viiden erän jälkeen Savo tuuletti 3-2-voittoa. Sunnuntaina on luvassa ”uusintaottelu”, kun samat joukkueet iskevät yhteen Suomen Cupin loppuottelussa.

Pistekuninkaaksi nousi Miro Määttänen, joka viimeisteli Savolle 22 pinnaa.

Oulussa käytiin jumbofinaali, jossa kotijoukkue Etta peittosi Team Lakkapään erin 3-1. Ettalle otteluvoitto on kauden viides, Lakkapää on voittanut vain kerran. Hurrikaani johtaa miesten liigaa kahdeksan pisteen erolla Savo Volleyhin.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa LP Kangasala nousi takaisin kärkeen. Kotisalissa Kangasalla tuli maittava 3-1-voitto Suomen mestari LP Viestistä. Viestin, joka ei ollut pelannut liigaa lähes kuukauteen, alavireinen tuloskunto jatkuu: sarjan ennakkosuosikille on koitunut jo kuusi ottelutappiota.

Mary-Kate Marshallin 20 hyökkäyspistettä ja Roosa Laakkosen viisi torjuntapinnaa kuuluivat Kangasalan valtteihin. Viestin hakkuri Katarina Pilepic ja libero Eveliina Rautiainen pelasivat vahvasti.

lentopallo, suomen cup, osta liput

Hämeenlinnan Lentopallokerho sai vahvuuteensa uuden hankinnan Mikayla Shieldsin ja sairauslomalta palanneen Suvi Kokkosen. Shields esiintyi kerhon hakkurina. Kokkonen oli kokoonpanossa, mutta ei vielä pelannut. Ottelun päätteeksi OrPon pelaajien kädet nousivat kohti kattoa 3-2-vierasvoiton merkiksi.

Kangasala johtaa naisten liigaa kolmen pisteen erolla LiigaPlokiin ja Pölkky Kuusamoon.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu torstaina miesten ottelulla Vantaa Ducks – Raision Loimu. Viikonloppuna käydään Suomen Cupin loppuottelut, ja liiga on tauolla.

Lentopallon Mestaruusliiga 15.1.2020

Hurrikaani-Akaa 3-1
VaLePa-Savo 2-3
Etta-Lakkapää 3-1

Kangasala-Viesti 3-1
Hämeenlinna-OrPo 2-3