Tänään on liigalentopallossa iso päivä: viisi syytä, miksi sen pitää näkyä katsomoissa

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigaan kehkeytyi poikkeuksellisen mielenkiintoinen pelipäivä keskiviikoksi.

Ohjelmasta löytyy niin kärkiottelua kuin jumbofinaalia. Uusia ja uudehkoja kasvoja vilisee, samoin jo tuttuja tähtipelaajia.

Juuri tällaisina päivinä lentopallon tosiystäville avautuu mahdollisuus tehdä hyvää lajin eteen – parhaiten se onnistuu lähtemällä liigakatsomoon. Seuraavassa viisi hyvää syytä tehdä niin.

5. Lentopalloseura Etta – Team Lakkapää: Oulun ja Rovaniemen lentopalloylpeydet käyvät nyt jumbofinaalin, mutta molemmilla joukkueilla on rahkeet paljon nähtyä parempaan. Vaikka Lakkapää on voittanut kaudella vain yhden ottelun, on sillä edelleen täydet mahdollisuudet vaikka pudotuspelipaikkaan. Trendin on käännyttävä pian. Ehkä se tapahtuu keskiviikkona Oulussa?

lentopallo, suomen cup, osta liput

4. Hämeenlinnan Lentopallokerho – OrPo: Hämeenlinna on vahvistunut yliopistotähti Mikayla Shieldsillä ja serbi Ivana Jeremicillä – jopa maajoukkuepelaaja Suvi Kokkosen paluusta huhutaan. Myös OrPo tekee uutta tulemista vaikean syyskauden jälkeen. Avainhahmoja ovat hyvävireinen Saara Holm sekä uusi hankinta Lauryn Gillis.

3. LP Kangasala – LP Viesti: Sarjaohjelma on sen verran eksoottinen, että hallitseva mestari Viesti ei ole vielä vuonna 2020 käynyt liigakentällä, ja pelattuja otteluitakin on peräti neljä vähemmän kuin esimerkiksi kärkijoukkue LiigaPlokilla. Viime aikojen keskinäisissä otteluissa Kangasala ja Viesti ovat ottaneet voittoja vuorotahtiin. Salolaisjoukkueelta löytyy hyökkäysvoimaa – Katarina Pilepic, Nette Peit – mutta toisella puolella verkkoa odottavat Kangasalan huipputorjujan Roosa Laakkosen pitkät kädet.

lentopallo, suomen cup, osta liput

2. Hurrikaani-Loimaa – Akaa-Volley: Liigan kärkiottelussa sarjajohtaja Hurrikaani saa vieraakseen sarjakolmonen Akaan. Viikonloppuna Akaalta katkesi 13 ottelun mittaiseksi venynyt voittoputki, ja voittokantaan palaaminen Loimaalla on kaikkea muuta kuin helppo rasti. Hakkuritaistelussa Antti Ropponen – Urpo Sivula ei oteta panttivankeja.

1. VaLePa – Savo Volley: Tulikuuman ”tuplaottelun” ensimmäinen osa. Huippujoukkueet iskevät keskiviikkona yhteen Mestaruusliigan tärkeässä mittelössä. Jo sunnuntaina samat joukkueet kohtaavat Tampereella uudestaan – silloin kyseessä on lentopallon Suomen Cupin loppuottelu. Joitain vahvuuksia ehkä piilotellaan cupfinaaliin, mutta mitään ei taatusti anneta ilmaiseksi liigaottelussakaan.