Tuttu huippuhakkuri Ismo Moilanen pelaili paikallissarjaa, mutta sitten tuli kiinnitys Turkuun – ”Oikealla tiellä ollaan”

Lentopallon miesten 1-sarjassa turkulainen TUTO Volley on noussut kovavireisimmäksi joukkueeksi.

TUTO alkoi kasvattaa voittoputkea joulukuun alussa. Viime viikonloppuna tuli viides perättäinen voitto, kun TUTO kaatoi aidossa kärkikamppailussa sarjaa johtavan Lempo-Volleyn erin 3-1.

Lempo johtaa 1-sarjaa pisteen erolla TUTOon. Turkulaisilla on yksi ottelu vähemmän pelattuna.

Yksi TUTOn vireen tekijöistä on kokenut Ismo Moilanen. Moilanen, joka kuuluu viime vuosikymmenien parhaisiin suomalaishakkureihin, siirtyi TUTOn vahvuuteen vuodenvaihteessa. Liigavuosiensa jälkeen Moilanen on pelannut paikallissarjoissa, ja treenejä ehti kertyä TUTOnkin kanssa hyvän aikaa. Hän on pelannut joukkueessa nyt kaksi ottelua.

– Meni ihan ok. Kyllä siinä vielä paljon tekemistä on, mutta ne kaksi erää, jotka pelasin, menivät ihan hyvin. Oikealla tiellä ollaan, Moilanen kertoi TUTOn verkkosivuilla seuradebyyttinsä jälkeen.

Moilanen on yksi kuudesta pelaajasta, jotka ovat ylittäneet 5 000 pisteen rajan lentopallon Mestaruusliigassa. Muut ovat Normunds Veinbergs, Marko Aho, Salvis Cielavs, Urpo Sivula ja Tuomas Tihinen. Maajoukkueessakin käynyt Ismo on ollut voittamassa Suomen mestaruutta kahdesti.

Videolla Moilasen tyylinäyte liigafinaaleista 2015, hän pelasi tuolloin Hurrikaani-Loimaassa:

Lentopallon naisten 1-sarjassa Helsinki Volley jatkaa vakuuttavasti. Syyskaudella Helsinki oli miltei ylivoimainen, ja kevätpuolikin on alkanut kahdella voitolla sekä täydellä kuuden pisteen saldolla.

Helsinkiläistä lentopallojoukkuetta ei ole nähty pääsarjassa vuosiin, ja Helsinki Volleyn nimenomainen tavoite on korjata tämä epäkohta. Joukkueenjohtaja Jaana Ylitalo vahvisti asian Lentopallo.infon äskettäisessä haastattelussa.

– Seuran perustamisesta lähtien tavoitteena on ollut paikka Mestaruusliigassa. Seura ja joukkueen taustahenkilöt ovat tehneet työtä tavoitteen saavuttamiseksi pitkäjänteisesti ja eri osa-alueita kehittäen, Ylitalo kertoi.

Helsinki Volley johtaa naisten 1-sarjaa kahdeksan pisteen erolla nousukuntoiseen Oulun Kiskoon. Jännitystä on luvassa tulevana viikonloppuna: Helsinki Volley matkustaa juuri Kiskon vieraaksi lauantaiseen huippumittelöön.