Raision Loimu teki pikaisen hakkurivaihdoksen – ”Hoiti hommansa hienosti”

Kuva: Raision Loimu

Lentopallon Mestaruusliigassa kärkijoukkue Hurrikaani-Loimaa otti torstaina odotetun kotivoiton Raision Loimusta.

Loimaan liikuntahallissa Lounais-Suomen paikallisottelu päättyi suoraan erin 3-0. Erälukemat kirjattiin 25-13, 25-23 ja 25-21.

Raision Loimulle tuli loppukaudelle lisähaasteita, kun sopimus hakkuri Windson Ferreiran kanssa sanottiin irti. Loimu tiedotti torstaina, että käsivamman takia brasilialaispelaaja ei ollut täydessä kunnossa.

Loimaalla Loimun hakkurina pelasi Paavo Korhonen, 25. Farmipelaaja on esiintynyt kuluvalla kaudella pääosin 1-sarjassa Rantaperkiön Iskussa. Siellä on tullut hyvää jälkeä: Korhonen johtaa ykkössarjan pistepörssiä. Korhosen perheessä lentopallo näyttelee suurta roolia. Paavon sisko on Suomen maajoukkueen ja Dresdenin bundesliigajoukkueen hakkuri Piia Korhonen.

Torstaisessa ottelussa eniten hyökkäysvastuuta Loimussa kertyi yleispelaaja Tamir Hershkolle. Korhonen sai kaikkiaan 16 passia. Hyökkäyspisteitä hän keräsi 6, joten hyökkäysten tappoprosentiksi tuli kohtuullinen 37,5. Apuvalmentaja Mika Rantanen antoi kiitokset.

– Korhosen Paavo hoiti hommansa hienosti lyhyellä varoitusajalla. Totta kai vaikuttaa pelaamiseemme, kun mukaan tulee uusi kaveri, Rantanen sanoi lehdistötilaisuudessa.

Santeri Välimaa pelasi tällä kertaa Hurrikaanin passarina. Pistetuotannosta vastasivat ahkerimmin hakkuri Antti Ropponen ja yleispelaaja Sakari Mäkinen (molemmat 15).

Hurrikaani-Loimaa, jolle otteluvoitto oli kolmas perättäinen, johtaa liigaa 11 pisteen erolla Savo Volleyhin. Savolla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Kolmantena on Akaa-Volley ja neljäntenä VaLePa. Loimu pitää hallussaan kuudetta sijaa.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu perjantaina ottelulla Team Lakkapää – VaLePa.