Lentopallon maajoukkuepelaaja Suvi Kokkonen: ”Nyt on hyvä jalka”

Kuva: CEV.eu

Lentopalloilija Suvi Kokkonen alkaa olla jälleen iskussa. Keskiviikkona maajoukkuepelaaja pääsi vihdoin kentälle ja pelasi täyden ottelun.

Kokkosen edustama Hämeenlinnan Lentopallokerho koki CEV Cupissa kotitappion saksalaiselle Schwerinille.

Syksyllä pian liigan alettua Kokkonen päätti hoidattaa nilkkavammansa kuntoon huolella. Sairausloman jälkeen lentopalloilu maistui.

– Tuntui ihan sikahyvältä. Sain peliluvan, kun kävin (tammikuun) 17. päivänä fysioterapeutilla. Siitä sitten aloitin valmistautumisen tähän peliin, ja nyt on hyvä fiilis, että pääsin takaisin, Kokkonen kertoi.

– Siinä (kuntoutumisessa) piti mennä noin neljä kuukautta, nyt meni vähän päälle kolme. Leikkaus tehtiin oikein sekä kuntoutus oikein ja järkevästi. Nyt on hyvä jalka.

Osittain loukkaantumissuman takia Hämeenlinna on lentopallon Mestaruusliigassa vasta kuudentena. Ennen Kokkosta pelikuntoon pääsi yleispelaaja Emmi Riikilä. Lisäksi Kerholla on kaksi uutta ulkomaalaisvahvistusta: Mikayla Shields ja Ivana Jeremic.

Hämeenlinnan liigataival jatkuu viikonloppuna vierasotteluilla Woman Volleyta ja LiigaPlokia vastaan.

Katsaus naisten eurocupien viikkoon

Lentopallon eurooppalaisten seurajoukkuekilpailujen ykköstasolla Mestarien liigassa LP Salon (LP Viesti) pelit päättyvät alkulohkon jälkeen. Tililtä löytyy neljä ottelua ja neljä tappiota. Salolaisilla on vielä yksi koti- ja yksi vierasottelu jäljellä.

Libero Roosa Koskelon edustama Stuttgart hävisi Mestarien liigan hallitsevalle voittajalle Novaralle vieraissa 0-3. Koskelo pelasi tutusti täyden ottelun. Luottopassari Kaisa Alangon Nantes puolestaan kaatoi Vasas Obuda Budapestin 3-1.

Kun alkulohkoissa on vielä kaksi ottelukierrosta jäljellä, viisi lohkoykköstä ovat Eczacibasi VitrA Istanbul, Scandicci, Novara, Conegliano ja Cannes.

Kakkostasolla CEV Cupissa Schwerin voitti Hämeenlinnan erin 3-1, joten Kerholla on toisessa ottelussa kova työ nousta jatkopaikkaan.

Pölkky Kuusamo hävisi kolmostasolla Challenge Cupissa. Beziersin vieraana tuli 0-3 takkiin. Hakkuri Piia Korhosen edustama saksalaisjoukkue Dresdner SC voitti kotonaan Stiinta Bacaun 3-0. Korhonen ei saanut peliaikaa.