Suomen mestarit kumoon: Oulun Ettalle kauden makein voitto lentopallon Mestaruusliigassa

Jan Helenius. Kuva: CEV.eu

Oululainen Lentopalloseura Etta on yllättänyt VaLePan lentopallon Mestaruusliigassa.

Etta, jolle voitto on vasta kauden kuudes, voitti kotikentällään VaLePan lauantaina. Tulos Oulun urheilutalossa oli 3-1.

Aiemmin kuluvalla kaudella Etta oli voittanut vain alakastin joukkueita, joten lauantainen pistepotti on selkeästi kauden makein tähän mennessä.

Yleispelaaja Jan Helenius oli voittajien tuotteliain tehtyään 20 pistettä. Libero Jesper Jylhä kantoi päävastuun aloitussyötön vastaanotossa. Passarina toimi Lasse Jylhä.

VaLePa voitti perjantaina Team Lakkapään vaihtoehtokokoonpanolla. Kierrätystä valmentaja Janne Kangaskokko harjoitti lauantainakin, mutta nyt kotijoukkue osoittautui liian kovaksi. Pelaajavaihtojen sävyttämässä ottelussa Niko Suihkonen tehtaili 22 pistettä.

Aidossa kärkiottelussa sarjaykkönen Hurrikaani-Loimaa vieraili kakkosen, Savo Volleyn, kotisalissa Leppävirralla. Savo Volley oli omaa luokkaansa ja vei arvokkaat pisteet suoraan erin 3-0.

Savon tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu hyökkäsi aivan omista korkeuksistaan ja teki 23 pistettä (hyökkäyksillä 21). Ottelussa kukaan muu pelaaja ei päässyt edes kymmeneen hyökkäyspisteeseen.

Akaa-Volley katkaisi tappioputkensa ja kukisti vierasottelussa Kokkolan Tiikerit erin 3-0.

Raisiossa paikallinen Loimu ja Vantaa Ducks tahkosivat täydet viisi erää. Loimu oli lopulta niukasti parempi erin 3-2. Ratkaisuerä päättyi pistein 16-14. Blake Leeson toimi nyt Loimun hakkurina – Windson Ferreiran sopimus irtisanottiin äskettäin – ja tekikin 21 pinnaa. Ducksille Bojan Strugar hakkuroi 20 pisteen edestä.

Hurrikaani johtaa liigaa kahdeksan pisteen erolla Savoon. Savo Volleylla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassakin saatiin mehevä yllätys, kun rovaniemeläinen Woman Volley voitti kotonaan hallitsevan SM-hopeamitalistin Hämeenlinnan Lentopallokerhon. Voitto varmistui suoraan erin 3-0 ja Taylor Sloverin 15 pisteen tahtiin.

LP Kangasala vahvisteli asemaansa sarjan kärjessä kaatamalla kotonaan Puijo Wolleyn 3-0. Tuore Suomen Cupin mestari LiigaPloki otti niin ikään 3-0-kotivoiton, vastassa oli LP-Vampula.

Lentopallon Mestaruusliiga 25.1.2020

Etta-VaLePa 3-1
Savo-Hurrikaani 3-0
Tiikerit-Akaa 0-3
Loimu-Ducks 3-2

Kangasala-Puijo 3-0
WoVo-Hämeenlinna 3-0
LiigaPloki-Vampula 3-0

Lentopallon tulosseuranta (Livetulokset.com)