Lelu Ojansivu hakkuroi ylivoimaisena, ja rankka otteluohjelmakin lakkasi rassaamasta – ”Lisää pelejä vaan, päästään enemmän bussiin”

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigan kärkiotteluissa on kuluvalla kaudella nähty harvoin niin ylivoimaista yksilösuoritusta kuin lauantaina.

Savo Volleyn tähtihakkuri Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu latoi 21 hyökkäyspistettä huippukamppailussa Hurrikaani-Loimaata vastaan. Kukaan muu pelaaja ei päässyt edes 10 pisteen hyökkäyssaldoon.

Kahden heikon esityksen jälkeen Savo Volley palasi voittokantaan. Hurrikaani kaatui Leppävirralla suoraan erin 3-0. Lelu nautiskeli nuoren passarin Fedor Ivanovin tarjoilusta.

– Tänään tuli laadukkaita passeja ja paljon, Ojansivu kiitti lehdistötilaisuudessa.

Jere Heiskanen esiintyi Antti Siltalan rinnalla yleispelaajana, koska Miro Määttänen kärsii käsivammasta.

– Tänään näkyi, ettei Miro ollut kentällä. Jere hoiteli enemmän vastaanottoa, ja minä sain passia aika kivasti. Jos ollaan samaan aikaan kentällä (Ojansivu, Määttänen, Siltala), kaikki haluavat passeja, ja kilpailu passeista on kova, Lelu selvensi asetelmaa.

– Cupin finaali (tappio VaLePalle) ja peli Kokkolassa (tappio Tiikereille) olivat huonoja. Tänään oli sitä meidän näköistä peliä. Nautittiin ja pystyttiin tekemään kovia suorituksia. Pelattiin rennosti, ei ollut väkinäistä.

Kuluvalla kaudella lentopallon Mestaruusliigassa käydään nelinkertainen runkosarja eli jokaiselle joukkueelle kertyy 36 ottelua. Ojansivu oli kauden alla äänekkäästi korkeaa ottelumäärää vastaan, mutta lauantaina hän kommentoi asiaa reteään tyyliinsä.

– Lisää pelejä vaan, niin päästään enemmän bussiin!

Runkosarja etenee tutusti epätasaisella rytmillä. Karelian Hurmos on käynyt liigakentällä vasta 22 kertaa, siinä missä Hurrikaanilla on jo 26 ottelua plakkarissa. Seuraavassa lentopallon Mestaruusliigan kärkinelikon ”prosenttisarjataulukko”.

1. Hurrikaani-Loimaa: 85,9 % saatavilla olleista sarjapisteistä; kauden kaikki kolme tappiota kärkinelikon joukkueita vastaan

2. Savo Volley 81,9 % neljästä tappiosta kolme kärkiotteluissa (lisäksi tappio Tiikereille)

3. VaLePa 75,4 % kuudesta tappiosta kolme kärkiotteluissa (lisäksi tappiot Ettalle, Loimulle ja Tiikereille)

4. Akaa-Volley 75,0 % kauden kaikki viisi tappiota kärkinelikon joukkueita vastaan

Lentopallon Mestaruusliiga 25.1.2020

Etta-VaLePa 3-1
Savo-Hurrikaani 3-0
Tiikerit-Akaa 0-3
Loimu-Ducks 3-2

Kangasala-Puijo 3-0
WoVo-Hämeenlinna 3-0
LiigaPloki-Vampula 3-0

Lentopallon tulosseuranta (Livetulokset.com)