Mitä lentopallon Mestaruusliigassa tapahtui viikonloppuna?

Tapio Toiviainen, Hurrikaani. Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa runkosarja lähenee loppua. Hurrikaani-Loimaa on tiukasti kiinni runkosarjan herruudessa, siinä missä naisten liigassa runkosarjavoitto ratkeaa vasta viimeisenä lauantaina.

Seuraavassa menneen viikonlopun viisi ilmiötä.

5. Urpo Sivula

Akaa-Volleyn tähtihakkuri puuttui joukkueen kokoonpanosta viikonloppuna. Joukkue hävisi molemmat ottelunsa 0-3 ja jäi sarjapisteittä. ”Upin” poissaolon syy oli toki mitä iloisin: Sivulan perheeseen oli tullut perheenlisäystä. Eivätkä tappiot tässä vaiheessa kautta paljon paina: Akaa sijoittuu neljänneksi ja pääsee aloittamaan pudotuspelit kotikentällään.

4. LP Viesti

Salolaisen menestysseuran kauteen on kuulunut iloa (pääsy Mestarien liigaan), mutta enimmäkseen alakuloa. Loukkaantumiset sekoittivat pakan pahanpäiväisesti, eikä asennekaan ole ollut kohdillaan. Reservipitoinen Viesti kävi viikonloppuna häviämässä Woman Volleylle ja LiigaPlokille. Viestille ei ole Mestaruusliigan vuosina tullut koskaan niin paljon tappiota kuin nyt (11).

3. Naisten runkosarjan voittaja

Ensimmäisen kerran naisten Mestaruusliigan historiassa runkosarjan voittaa muu joukkue kuin LP Viesti tai Hämeenlinna. Ykköspaikka ratkeaa herkullisesti viimeisellä pelikierroksella: sen ottaa joko Pölkky Kuusamo tai LP Kangasala. Pölkky sai yliotteen kaadettuaan lauantaisessa kärkikamppailussa Kangasalan erin 3-1. Ensi lauantaina runkosarjan voittaja selviää, kun kärkikaksikko pelaa viimeiset kamppailunsa.

2. Hurrikaani-Loimaa

Puntti alkaa tutista missä tahansa joukkueessa, jolta loukkaantuu liigan parhaisiin kuuluva hakkuri. Näin kävi Hurrikaanille, joka menetti päähyökkääjänsä Antti Ropposen – pahimmassa tapauksessa loppukaudeksi. Loimaalaisryhmä reagoi kuitenkin loistavasti ja voitti molemmat viikonloppuottelunsa. Tino Vuori tuurasi hakkurinpaikalla, tosin pääasiallisen hyökkäysvastuun kantoivat yleispelaajat. Sunnuntaina Tapio Toiviainen pelasi pari viimeistä erää hakkurina (eli ristissä passarin kanssa).

1. LiigaPloki

Pihtiputaan lentopalloylpeys joutui vetämään kovat johtopäätökset. Vaikka italialainen Alessandro Lodi valmensi joukkueen syyskauden ilmiöksi ja tammikuussa vielä Suomen Cupin mestariksi, päätti seura vaihtaa pääkäskijäksi Mikko Pesosen. Vaihdos toi välittömän tuloksen – voiton Suomen mestarista LP Viestistä – mutta rankka savotta on edessä, mikäli LiigaPloki mielii löytää syksyllä koetun tulostason pudotuspeleissä.