Urpo Sivula ja Jan Helenius palasivat liigakentälle – Oulun Ettalla lisää epäonnea

Kuva: Akaa-Volley

Oululaisen Ettan avainpelaaja Jan Helenius palasi sairauslomalta lentopallon Mestaruusliigaan, mutta epäonni yleispelaajatontilla jatkuu.

Maanantaina Etta vahvisti, että yleispelaaja Janne Marttilan kausi on ohi.

– Marttila joutuu jättämään koko loppukauden pelit väliin selkävamman takia, oululaisseura tiedotti.

Marttilan poissaoloa Etta tilkitsi kutsumalla liigajoukkueen vahvuuteen Otso Hakalan. Hakala teki sunnuntaina Etta-debyyttinsä. Hakala, joka on pelannut 1-sarjaa Napapiirin Palloketuissa, nousi liigavahvuuteen farmisopimuksen nojalla.

Suomen maajoukkueessakin esiintynyt Jan Helenius oli kuukauden ajan sivussa nilkkavamman takia. Sunnuntaisessa kotitappiossa Hurrikaani-Loimaata vastaan hän tuli vaihdosta kentälle ja oli yhdessä erässä avauskokoonpanossakin.

Liigassa Etta taistelee pudotuspelipaikasta ja karsintojen välttämisestä. Samassa kilvassa ovat Vantaa Ducks, Raision Loimu ja Karelian Hurmos.

Maanantaina lentopallon miesten Mestaruusliigassa Akaa-Volley otti yhden kauden helpoimmista voitoistaan. Akaa kaatoi kotonaan Team Lakkapään suoraan erin 3-0. Tulos varmistui taukoineen vajaassa puolessatoista tunnissa.

Perheenlisäystä juuri saanut tähtihakkuri Urpo Sivula palasi Akaan kokoonpanoon ja teki 10 pistettä. Joukkueiden pisteykköset olivat Akaan Joni Mikkonen (13) ja Lakkapään Miikka Lemola (7).

Akaa-Volley palasi voittokantaan kahden perättäisen tappion jälkeen. Joukkue sijoittuu runkosarjassa todennäköisesti neljänneksi (teoreettiset mahdollisuudet on kolmanneksikin) ja pääsee aloittamaan pudotuspelit kotikentällään.

Team Lakkapää jää liigassa viimeiseksi. Joukkue on valmistautunut karsintoihin jo pidemmän aikaa. Liigaa johtaa Hurrikaani-Loimaa.