Lentopallon 1-sarja: Runkosarja ohi, puolivälierät selvillä

Lempo-Volley voitti runkosarjan lentopallon miesten 1-sarjassa, ja naisten ykkösessä vastaavan kunnian otti Helsinki Volley.

Runkosarjavoiton fuusioseura Lempo-Volley valtasi heti ensimmäisellä kaudellaan. Lempäälän ryhmä tähtää 1-sarjan mestaruuteen, mutta liigahaavetta sillä ei vielä ole.

– Liiganousu ei ole tavoitteemme. Ykkösen mestaruus on meidän maalimme ja kultamitalimme. Nousuun ei ole realistisia mahdollisuuksia. Nykybudjetti pitäisi viisinkertaistaa, jotta järkevällä tavalla liigaa voisi pelata, Lempon manageri Juha Raunio kertoo Lentopallo.infolle.

Ykkössarjan puolivälierissä Lempo-Volley saa vastaansa Karhulan Veikot. Muut puolivälierät ovat Nurmon Jymy – KyKy Betset, TUTO Volley – Pielaveden Sampo ja Kuortane – East Volley.

Naisten 1-sarjan runkosarjavoittaja Helsinki Volley sen sijaan lähtee kevään ratkaisupeleihin liigapaikka mielessään.

– Seuran perustamisesta lähtien tavoitteena on ollut paikka Mestaruusliigassa. Seura ja joukkueen taustahenkilöt ovat tehneet työtä tavoitteen saavuttamiseksi pitkäjänteisesti ja eri osa-alueita kehittäen, sanoo joukkueenjohtaja Jaana Ylitalo.

Helsinki Volley pelaa puolivälierissä Rantaperkiön Iskua vastaan. Muut puolivälierät ovat Kuortane – LP Viesti Akatemia, Raision Urheilijat – Juju Joensuu ja Oulun Kisko – LP-Vampula 2.

Lentopallon 1-sarjan pudotuspeleissä (puolivälierät, välierät, finaalit) pelataan ns. paras kolmesta -järjestelmällä, eli ottelusarjan voitto ratkeaa kahdella otteluvoitolla. Poikkeukset ovat naisten 1-sarjan pudotuspelien kaksi ensimmäistä kierrosta. Niissä pelataan kaksi ottelua ja tarvittaessa lisäerä.

Ykkössarjojen finalistit pääsevät liigakarsintoihin, joissa vastaan tulevat Mestaruusliigan runkosarjan kaksi viimeistä.

Lentopallon 1-sarja, puolivälierät 2020

Lempo-Volley – Karhulan Veikot
Nurmon Jymy – KyKy Betset
TUTO Volley – Pielaveden Sampo
Kuortane – East Volley

Helsinki Volley – Rantaperkiön Isku
Kuortane – LP Viesti Akatemia
Raision Urheilijat – Juju Joensuu
Oulun Kisko – LP-Vampula 2