Earvin Ngapeth: lentopallon huippu teki jatkosopimuksen

Kuva: FIVB

Lentopalloilija Earvin Ngapeth on solminut jatkosopimuksen venäläisen Kazanin Zenitin kanssa.

Zenit vahvisti tiistaina, että osapuolten välinen yhteistyö jatkuu kaudella 2020–2021. Ranskalainen yleispelaaja on edustanut Zenitiä vuodesta 2018.

– Voin ylpeänä kertoa, että olen Zenitin pelaaja ensi vuonnakin, Ngapeth iloitsi somessa.

Zenitissä Ngapeth on ollut voittamassa kahta Venäjän cupia. Lisäksi palkintokaappiin ovat tulleet kakkostilat Mestarien liigassa ja Venäjän liigassa sekä pronssi seurajoukkueiden MM-kisoissa.

Yleispelaajana Ngapeth kuuluu maailman huippuihin. Kentän ulkopuolella hän on ristiriitainen hahmo jouduttuaan useampaankin kertaan tekemisiin virkavallan kanssa. Viime joulukuussa hänet pidätettiin epäiltynä seksuaalisesta häirinnästä. Vuonna 2014 hän sai ehdollisen vankeustuomion yökerhotappelusta, ja seuraavana vuonna Ngapeth pidätettiin hänen käytyään junahenkilökunnan kimppuun.

Myöskään Zenitin menestystarina ei ole ollut mutkaton. Viime keväänä Tuomas Sammelvuon valmentama ja Lauri Kermisen liberoima Kuzbass Kemerovo valtasi Venäjän liigamestaruuden sensaatiomaisesti, ja hopealle joutui taipumaan nimenomaan Kazanin Zenit.

Tänä keväänä Zenit kärsi suuren pettymyksen jäätyään pudotuspelien ulkopuolelle lentopallon Mestarien liigassa. Venäjän ”superliigassa” Zenit on toisena. Joukkueella on 18 ottelustaan 15 voittoa.