Kokkolan Tiikereille maistui voitto lentopallon Mestaruusliigassa, mutta miellytti tulos Vantaallakin

Kuva: Sami Nurmi

Viimeisten pudotuspelipaikkojen tavoittelusta ja karsintojen välttämisestä on tulossa kolmen joukkueen kauppa lentopallon Mestaruusliigassa.

Tiistaina Kokkolan Tiikerit voitti kotikentällään oululaisen Lentopalloseura Ettan erin 3-1. Tiikerit oli menossa 3-0-voittoon, mutta kolmannen erän vierasjoukkue nipisti hyväkseen pistein 28-26.

Muut erät Tiikerit voitti pistein 25-23, 25-20 ja 25-12.

Loistokautta pelaava Jiri Hänninen esiintyi jälleen edukseen. Tiikerien yleispelaaja nakutti 27 pistettä, joista 22 tuli hyökkäyksillä, kolme ässäsyötöillä ja kaksi torjunnoilla. Ville Sorvoja hakkuroi Ettalle 20 pinnaa. Sairauslomalta palannut Jan Helenius ehti 17 pisteen saldoon.

Tulos tukaloittaa Ettan tilannetta liigan yhdeksäntenä eli karsijan paikalla. Oululaisilla on 28 sarjapistettä, kun jäljellä on kolme liigaottelua. Pudotuspelipaikasta se vääntää realistisesti enää Karelian Hurmoksen (33 ottelua, 30 pistettä) ja Raision Loimun (32, 32) kanssa.

Tiikereille kauden 18. voitto maistui, mutta miellytti tulos myös Vantaalla. Vantaa Ducksilla on 36 pistettä koossa. Kun joukkue vielä paistattelee oivassa tuloskunnossa – kahdeksaan viime kamppailuun seitsemän voittoa – on pudotuspelipaikka ja karsintojen välttäminen käytännössä varma.

Tiikerien passari Anton Välimaa on jo valmis kevään ratkaisupeleihin.

– Pikkuhiljaa aletaan olla playoff-kunnossa, innolla odotetaan. Meillä ei ole pudotuspeleissä paineita, joten pääsemme pelaamaan haastajana omaa peliä, Välimaa kertoi Tiikerien YouTube-kanavalla.

Hurrikaani-Loimaa johtaa miesten lentopalloliigaa 11 pisteen erolla Savo Volleyhin.

Lentopallon Mestaruusliiga jatkuu keskiviikkona naisten otteluilla LP-Vampula – LP Viesti ja OrPo-Kuortane.