LP Viestille historiansa heikoin runkosarjasijoitus, mutta se saattaa olla hyväkin asia

Kuva: CEV.eu

Lentopallon hallitseva Suomen mestari LP Viesti päätti runkosarjataipaleensa kuuteen tappioon, mutta heikko esitys saattaa koitua joukkueen onneksi.

Keskiviikkona LP-Vampula ja LP Viesti tarjosivat lentopalloviihdettä koko rahalla. Vampula voitti kotiottelunsa Huittisissa erin 3-2. Ratkaisuerä päättyi kotijoukkueen hyväksi pistein 17-15.

Viesti sijoittuu runkosarjassa viidenneksi. Se varmistaa, ettei salolaisryhmä kohtaa viime vuosien toista voimanpesää, Hämeenlinnan Lentopallokerhoa, heti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Hämeenlinnallekin runkosarja oli vaikea, ja loppusijoitus on kuudes.

Mestaruusliigan aikakaudella (2010–2011 alkaen) LP Viesti ei ole koskaan sijoittunut runkosarjassa yhtä heikosti. Tuloskuntoa ovat syöneet niin avainpelaajien loukkaantumiset kuin asenneongelmat. Peli on kuitenkin löytämässä uomiaan, ja tähtipassari Viktoria Tutshashvili palailee sairauslomalta ruotuun.

LP-Vampula sen sijaan varmisti kotiedun pudotuspeleihin (loppusijoitus runkosarjassa kolmas tai neljäs). Keskiviikoista voittoa tahdittivat Aleksandra Petrovicin ja Nina Jakicin 20 pisteen esitykset.

Sopivasti pudotuspelien alla piristyvä OrPo otti viidennen perättäisen voittonsa kaatamalla keskiviikkona Kuortaneen urheiluopiston nuoret 3-0. Liigajoukkueita sparrannut Kuortane pelasi kertaalleen kaikkia joukkueita vastaan. Saldo oli kymmenen tappiota ja neljä erävoittoa.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarjan voitto ratkeaa lauantaina. Runkosarjatittelin vie joko Pölkky Kuusamo (viimeinen ottelu Puijo Wolleyta vastaan) tai LP Kangasala (OrPo).

Torstaina Mestaruusliiga jatkuu kamppailulla LiigaPloki – Nurmon Jymy. Jos Jymy voittaa valmentajaa juuri vaihtaneen LiigaPlokin, varmistaa se paikan pudotuspeleihin. Tällöin Puijon seuraksi liigakarsintoihin joutuisi Woman Volley.

Runkosarjavoitot lentopallon naisten Mestaruusliigassa

8 – LP Viesti

1 – HPK (nyk. Hämeenlinnan Lentopallokerho)

1 – Pölkky Kuusamo tai LP Kangasala (2020)