Kaikki puolivälierät selvillä lentopallon naisten Mestaruusliigassa

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa 2019-2020 on runkosarja takana, ja kaikki puolivälierät ovat näin selvillä.

Pölkky Kuusamo voitti runkosarjan. Vastaansa se saa runkosarjan kahdeksannen, Woman Volleyn.

Viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo varmistui sunnuntaina, kun Nurmon Jymy hävisi kotonaan Hämeenlinnan Lentopallokerholle erin 1-3. Jos Jymy olisi ottanut yhdenkin sarjapisteen, olisi se noussut kahdeksanneksi eli viimeiselle pudotuspelipaikalle.

Muut puolivälieräsarjat ovat LP Kangasala – OrPo, LiigaPloki-Hämeenlinna ja LP-Vampula – LP Viesti. Puolivälieräsarjat ratkeavat kolmella otteluvoitolla. Kaikki neljä sarjaa käynnistyvät torstaina.

Runkosarjan kaksi viimeistä, Nurmon Jymy ja Puijo Wolley, joutuvat liigakarsintoihin, joissa vastaan tulevat 1-sarjan kaksi parasta. Ykkössarjassa neljän parhaan joukkoon ovat edenneet Helsinki Volley, Kuortane, Raision Urheilijat ja Oulun Kisko.

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa Oulun Etta otti sunnuntaina tärkeän, täyden pistepotin kotiottelussaan Karelian Hurmosta vastaan. Etta voitti erin 3-1. Oululaisjoukkue on nyt kahdeksantena eli viimeisellä pudotuspelipaikalla. Hurmos ja Team Lakkapää ovat karsijanpaikoilla. Pudotuspeleihin pääsystä ja karsintojen välttämisestä kisaa myös Raision Loimu, joka hävisi sunnuntaina kotonaan Savo Volleylle 0-3.

VaLePa otti vaihtoehtokokoonpanollakin selkeän 3-0-kotivoiton Team Lakkapäästä. Nuori hakkuri Aaro Nikula kirjautti 15 pistettä.

Miesten liigassa runkosarjan voittaa Hurrikaani-Loimaa.

Lentopallon naisten Mestaruusliiga, puolivälierät 2020

Pölkky Kuusamo – WoVo
LP Kangasala – OrPo
LiigaPloki-Hämeenlinna
LP-Vampula – LP Viesti

Lentopallon Mestaruusliiga 7.3.2020

Etta-Hurmos 3-1
Loimu-Savo 0-3
VaLePa-Lakkapää 3-0

Jymy-Hämeenlinna 1-3