”Jänskän puolelle” menee – karsinnat pelottelevat vielä kahta joukkuetta lentopallon Mestaruusliigassa

Kun lentopallon Mestaruusliigaa on jäljellä viikko, sijat 8–9 ovat ratkaisematta. Sijoitukset ratkeavat Lentopalloseura Ettan ja Karelian Hurmoksen välillä.

Sija 8 tietää paikkaa pudotuspeleihin, yhdeksänneksi jäävä taas joutuu Team Lakkapään sekä 1-sarjan kahden parhaan seuraksi liigakarsintoihin.

Loimu (35 pistettä) on varmistanut pudotuspelipaikan (ja karsintojen välttämisen) niukasti. Karelian Hurmoksella on 30 pistettä. Etta (31 pistettä) puolestaan vahvisteli asemiaan sunnuntaina voittamalla Hurmoksen kotonaan erin 3-1.

Ettan valmentaja Olli Kuoksa pähkäili alun paineita, mutta oli lopulta tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– En tiedä, miten pystyisin auttamaan pelaajia, ettei heitä ihan niin hirveästi jännittäisi, Kuoksa sanaili lehdistölle.

– Pelaajat ovat todella motivoituneita, ja omat odotukset ovat niin korkeat, että pelaaminen menee välillä vähän jänskän puolelle. Lopulta tehtiin, mitä osattiin. Olisi varmaan aika moni joukkue kaatunut tällä pelillä.

Miesten liigan kärkipäässä Hurrikaani-Loimaa on varmistanut runkosarjan voiton. Kakkospaikasta vääntävät vielä VaLePa ja Savo Volley. Lisäksi pudotuspeleihin etenevät Akaa-Volley, Kokkolan Tiikerit ja Vantaa Ducks.

Lentopallon naisten Mestaruusliigassa runkosarja päättyi sunnuntaina, ja kaikki puolivälierät sekä karsijat ovat selvillä. Pudotuspelit alkavat torstaina.

Lentopallon miesten Mestaruusliiga, ratkaisuotteluita

To 12.3. Loimu-Hurmos
La 14.3. Savo-Etta
Su 15.3. Hurmos-Etta, Akaa-Loimu

Lentopallon naisten Mestaruusliiga, puolivälierät 2020

Pölkky Kuusamo – WoVo
LP Kangasala – OrPo
LiigaPloki-Hämeenlinna
LP-Vampula – LP Viesti

Lentopallon Mestaruusliiga 7.3.2020

Etta-Hurmos 3-1
Loimu-Savo 0-3
VaLePa-Lakkapää 3-0

Jymy-Hämeenlinna 1-3

Uutista täsmennetty klo 16.55: Loimu etenee pudotuspeleihin. Etta ja Hurmos voivat yltää tasapisteisiin, mutta molemmat eivät voi ohittaa Loimua voittojen määrässä.