Lempo-Volleyn nuoret lupaukset tärkeissä rooleissa – ”Kehityspolku kuntoon”

Kuva: Antti Raunio

Lentopallon 1-sarjassa pelaava Lempo-Volley on tehnyt jatkosopimukset passari Saku Tuomivaaran ja yleispelaaja Tommi Niemisen kanssa.

Tuomivaaran, 17, sopimus on kaksivuotinen ja Niemisen, 18, yksivuotinen. He pelasivat kaudella 2019–2020 1-sarjaa Lempon paidassa ja 2-sarjaa farmipelaajina Lempon kakkosjoukkueessa. Kulunut kausi oli molempien ensimmäinen täysi 1-sarjakausi, molemmat debytoivat 1-sarjassa Lempäälän Kisassa kaudella 2018–2019.

Lempon 1-sarjajoukkueen manageri Juha Raunio sanoo, että oli loogista aloittaa sopimusten julkaiseminen nuorista tähdistä.

– Heidän kohdallaan on tärkeää saada kehityspolku kuntoon ja yhä saada peliaikaa, ja sitä kautta uusia kehitysaskelia. Molemmat tulivat hienosti sisään 1-sarjakehiin, ja ovat nuorina lupauksina tärkeitä palasia palapelissämme, Raunio kommentoi.

Tuomivaara kuuluu ikäluokkansa lahjakkaimpiin passareihin Suomessa. Hän on harjoitellut jo liigajoukkue Akaa-Volleynkin kanssa.

– Edelliskausi sujui hyvin ja peliaikaakin tuli, ja toiselta passariltamme Matti Toivolalta sain hyviä neuvoja ja kikkoja. Tulevalle kaudelle on tarkoitus haastaa toinen passari entistä kovemmin ja ansaita lisää peliaikaa, Tuomivaara tuumii.

Tuomivaaraan sopimus on voimassa kaudet 2020–2021 ja 2021–2022.

Nieminen, Lempäälästä kotoisin oleva Jyryn kasvatti, pääsi viime kaudella muutamissa peleissä 1-sarjassa kentälle ja hän kantoi isoa vastuuta 2-sarjassa. Kovakätinen yleispelaaja voi pelata myös hakkurina. Nieminen astelee tammikuussa 2021 varusmiespalvelukseen.

– Tykkäsin todella paljon olla joukkueen mukana viime kaudella, tosi hyviä tyyppejä oli ympärillä. Harmillista että kausi jäi kesken, tulevalla kaudella halutaan mennä aivan loppuun asti ja kehittyä samalla hienojen pelaajien kanssa, Nieminen kertoo.

Lisäksi Lempo-Volleyn taustaryhmässä jatkavat managerina Juha Raunio, joukkueenjohtajana ja tiedottajana Antti Raunio, huoltajana Arto Stenman ja rahastonhoitajana Reijo Jakovuori.

– Vahva taustajoukko on tärkeä. Olen iloinen, että viime kauden toimijat jatkavat, manageri Juha Raunio sanoo.

– Stenmanin Arska otti huoltajan hommat suvereenisti haltuun ja oli todella pidetty persoona pelaajien keskuudessa. Jokainen joukkue tarvitsee luotettavan huoltajan. Reijon rooli kirstunvartijana on jatkossa vieläkin tärkeämpi yleisen taloustilanteen aikana. Antin myötä tiedotuksemme pysyy liigatasolla.

– Keskustelut valmennusasioista ovat käynnissä, ja keskusteluyhteys viime kauden päävalmentaja Esa Kunnarin kanssa on hyvä, Raunio valottaa valmennustilannetta.

Lempo Volley syntyi vuosi sitten Lempäälän Jyryn ja Lempäälän Kisan fuusiona. Heti ensimmäisellä kaudellaan Lempo valloitti 1-sarjan runkosarjan voiton. Pudotuspelit jäivät koronaviruspandemian takia kesken.

Lähde: Lempo-Volleyn tiedote