Siirtouutisia lentopallon Mestaruusliigasta

Kuva: CEV.eu

Lentopallon Mestaruusliigassa Karelian Hurmos on hankkinut passari Arttu Lehtimäen ja yleispelaaja Matias Korhosen.

Lehtimäki siirtyy Joensuuhun VaLePasta, jossa 24-vuotias on tullut tutuksi Mikko Eskon kakkospassarina. Nyt tavoitteena on saada enemmän peliaikaa.

– On ollut hienoa pelata omassa kasvattajaseurassa VaLePassa viimeiset kolme kautta. Nyt on aika ottaa uralla seuraava askel ja lähteä kehittymään paremmaksi passariksi. Uskon, että Hurmos on tässä tilanteessa juuri oikea joukkue minulle, Lehtimäki kommentoi Hurmoksen verkkosivuilla.

Korhonen siirtyy puolestaan Team Lakkapäästä. Rovaniemellä hän vaikutti neljän kauden ajan. Savonlinnalaisen taustoista löytyvät myös East Volley ja Enonkosken Pyrintö.

Maajoukkuelibero Niklas Breilin jättää Kokkolan Tiikerit ja etsii seuraa ulkomailta. Tulopuolella Kokkolaan ovat keskitorjuja Roope Keskinen ja yleispelaaja Arttu Tupeli. Molemmat kuuluvat Suomen nuorten maajoukkueeseen.

Tiikereissä jatkavat passarit Anton Välimaa ja Joska Försti, libero Aleksi Mäkiluoma, yleispelaajat Jiri Hänninen, Teemu Lahti ja Jere Mäkinen, keskitorjujat Rami Rekomaa ja Benjami Montonen sekä hakkurit Oskari Keskinen ja Matias Saviaro. Lisäksi pitkäaikaisen luottopelaajan Antti Leppälän kanssa neuvotellaan sopimuksesta.

Rovaniemeläisen Team Lakkapään päävalmentaja vaihtuu. Luotsina toiminut Henri Tuomi siirtyy seurassa toiminnanjohtajan tehtävään. Uusille suunnille on tilausta, sillä joukkue jäi Mestaruusliigassa viimeiseksi.

– Seurassa ymmärrettiin, että suunnan pitää muuttua. Ohut organisaatio on heijastunut myös peliesityksiin kentälle, joten tarvetta tällaiselle pestille varmasti on, Tuomi kertoi Lapin Kansalle.

Vantaa Ducks: Liigan ainoa pääkaupunkiseudun joukkue luottaa Juho Rajalaan päävalmentajan tontilla myös kaudella 2020-2021. Rajalalla alkaa toinen kausi Ducksin käskijänä.

VaLePa: Vaikka koronaviruspandemia asetti urheiluseurat äärimmäisen vaikeaan tilanteeseen, VaLePan tavoite ”on koota mahdollisimman kilpailukykyinen joukkue myös ensi kaudelle”.

LiigaPloki: Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaava Pihtiputaan ylpeys vaihtoi valmentajaa kesken kauden, ja päävalmentajaksi siirtynyt Mikko Pesonen pitää paikkansa ensi kaudella. Kakkosvalmentajaksi on kiinnitetty Valtteri Jääskeläinen, 24, joka tulee VaLePan organisaatiosta.

OrPo: Lupaava passari Nea Luntamo teki jatkosopimuksen. ”Henkilökohtaisesti viime kausi yllätti minut täysin. Tein ison harppauksen hyvien treenien ja ohjauksen kautta. Vieläkin on parannettavaa”, Luntamo sanoo.

Lentopallon 1-sarja: Miesten ykkösen runkosarjavoittaja Lempo-Volley kiinnitti nuoria lupauksia. Lue lisää tästä.