Power Cupin peruminen vuodelta 2020 valtava takaisku Suomen lentopalloilulle

Lentopallon suurturnaus Power Cup on peruttu vuodelta 2020. Saloon suunniteltu lasten ja nuorten turnaus siirretään koronaviruspandemian takia ensi vuoteen.

Torstaina Lentopalloliitto tiedotti, että Salossa kisataan 10.–13. kesäkuuta 2021. Kauhavalla käytävä Power Cup puolestaan siirtyy vuoteen 2022.

Power Cup kuuluu maailman suurimpiin lasten ja nuorten lentopalloturnauksiin, joten takaisku on valtava. Se rokottaa lajiliiton ennestäänkin kärsinyttä taloutta. Lentopalloliiton puheenjohtaja Pasi Sydänlammi tiedostaa, että nykytilanne on täysin poikkeuksellinen.

– Ensimmäisenä tulee niin lentopalloihmisten kuin kaikkien muidenkin suomalaisten terveys, niitä emme halua vaarantaa miltään osin, Sydänlammi sanoo.

– Päätös Power Cupin siirtämisestä tehtiin raskain mielin. Jokavuotinen turnaus on ollut aina lentopallokesän ehdoton huipennus. Luonnollisesti tämä harmittaa paljon niin kaikkien järjestävien tahojen kuin koko lajin kannalta, sillä turnauksen valmisteluihin on jo käytetty valtavasti aikaa ja energiaa.

Tiedotteessaan Lentopalloliitto kertoo Power Cupin siirtämisen aiheuttavan liitolle ”mittavan talousvaikutuksen”. Yhteistoimintaneuvottelut liitossa käytiin jo viime syyskuussa, ennen koronaviruspandemian luomia poikkeusolosuhteita.

Lentopallon Power Cup kerää tyypillisesti satoja joukkueita ja tuhansia osanottajia. Tapahtumaan kuuluu myös oheisohjelmaa, kuten musiikkia.