Pelaajauutisia lentopallon kansainvälisiltä kentiltä

Lucarelli lähtee Italiaan. Kuva: FIVB

Lentopallovalmentaja Tuomas Sammelvuo ja hakkuri Viktor Poletajev yhdistävät voimansa jälleen ensi kaudella.

Venäläisten mediatietojen mukaan Poletajev, vasenkätinen tehohyökkääjä, siirtyy Pietarin Zenitiin. Hänen entinen joukkueensa on Kuzbass Kemerovo, jonka Sammelvuo valmensi Venäjän liigamestaruuteen keväällä 2019.

Sammelvuo siirtyi Kemerovosta Pietariin kaudeksi 2019–2020. Tänä keväänä Venäjän superliigakausi jäi kesken, ja Zenit saavutti viidennen sijan.

Pietarissa Poletajev korvaa kokeneen Georg Grozerin, joka ei jatka Zenitin vahvuudessa. Grozer on jättänyt myös Saksan maajoukkueen.

– Oli enemmän kuin ilo pelata Grozerin rinnalla maajoukkueessa. Hän on loistava urheilija. Maajoukkueessa minä ja muut saimme oppia häneltä todella paljon. Hän ei luovuta ikinä ja taistelee aina unelmiensa eteen, Saksan maajoukkuemies Jan Zimmermann sanoi tammikuussa.

Kemerovon valmennuksessa tapahtuu jälleen, sillä Gheorghe Cretu vaihtaa maisemaa, ja luotsiksi tulee Aleksei Verbov. Cretu toimi aiemmin myös Viron maajoukkueen valmentajana. Viron uusi käskijä Cedric Enard valitsi tuoreeseen maajoukkueeseen Akaa-Volleysta tutut Mart Naaberin keskitorjujaksi ja Oliver Lüütseppin apuvalmentajaksi.

Bulgarialainen hakkuri Tsvetan Sokolov vaihtaa Venäjällä seuraa. Hän siirtyy Kazanin Zenitistä Moskovan Dynamoon.

Italia on kuulunut koronaviruskriisin vaikeimpiin alueisiin. Vaikka positiivisia merkkejä on jo ilmassa, maan lentopalloliitto päätti lopettaa sarjat kesken. Mitali- ja muita sijoituksia ei jaeta. Italian lentopalloliiga kuuluu maailman kovatasoisimpiin.

Kunhan Italian liiga taas pääsee käyntiin, saa se lisää supertähtiloistetta. Brasilialainen Lucarelli, yksi maailman parhaista yleispelaajista, on siirtymässä Trentinon joukkueeseen. Lucarelli on 28-vuotias, mutta lähtee vasta nyt ensimmäisen kerran eurooppalaiseen seurajoukkueeseen.

Brasilian maajoukkuepaidassa Lucarelli on ollut voittamassa niin olympiakultaa, maailmancupia kuin kolmea Etelä-Amerikan mestaruutta.

Olympiakisojen lykkääntyminen vuodelta 2020 vuodella eteenpäin pidentää Laurent Tillien pestiä Ranskan lentopallomaajoukkueen päävalmentajana. Hänen oli määrä lopettaa tehtävässä Tokion-kisojen jälkeen elokuussa.

– Minulla on sopimus, jonka nojalla voin valmentaa sekä Ranskaa että Japanin liigajoukkue Panasonic Panthersia. Ranskan lentopalloliitosta näytettiin vihreää valoa järjestelyn jatkamiselle, Tillie kommentoi.

Yksi Ranskan maajoukkueen pelaajista on Laurent Tillien poika Kevin Tillie, joka vaikuttaa yleispelaajana.

Lähteet: Sport-Ekspress, l’Equipe, Venäjän lentopalloliitto, Ria Novosti, Viron lentopalloliitto