Lentopallon kesäliigat peruttu – EM-kisat ja -karsinnat saattavat lykkääntyä

Kuva: CEV.eu

Euroopan lentopalloliitto CEV joutui tekemään raskaita, joskin odotettuja päätöksiä koronaviruskriisin takia.

CEV ilmoitti torstaina, että eurocupit 2020 lopetetaan kesken. Näin ollen Mestarien liigaan, CEV Cupiin ja Challenge Cupiin ei saada mestareita. Ottelut eurokentillä keskeytettiin maaliskuussa.

Maajoukkueiden väliset kesäliigat on peruttu. Suomen naisten oli määrä pelata kultaisessa liigassa (maailman kakkostaso, Euroopan ykköstaso) ja miesten hopeisessa liigassa.

Lisäksi EM-karsinnat saattavat lykkääntyä. CEV päättää viimeistään 1. heinäkuuta, pelataanko karsinnat suunnitellusti elo- ja syyskuussa. Mikäli tilanne vaatii, karsinnat käydään vasta vuoden 2021 alussa. Suomen naisten lentopallomaajoukkue on karsinnoissa mukana.

Suomen miehet eivät osallistu EM-karsintoihin, koska seuraavien EM-kisojen yksi alkulohko pelataan kotikentällä, Tampereella. CEV huomauttaa, että myös EM-kisat 2021 saatetaan lykätä. Miesten kisojen alustava ajankohta on 2.–19. syyskuuta ja naisten 19. elokuuta – 5. syyskuuta.

Kisapainetta syksylle 2021 luovat olympialaiset, jotka järjestetään Tokiossa vuotta aiottua myöhemmin.

Tukeakseen vaikeuksiin joutuneita toimijoita CEV käynnistää hankkeen, jonka myötä toteutetaan kaikkiaan 11,5 miljoonan euron suuruiset avustukset eurooppalaiselle lentopalloilulle.

Kotimaisilla kentillä lentopallon sarjakaudet lopetettiin ennenaikaisesti koronaviruspandemian vuoksi. Mitaleita ja sijoituksia ei jaettu.