Siirtouutisia lentopallon kansainvälisiltä kentiltä

Kuva: FIVB

Lentopallon huippupelaaja Bruno palaa kotimaahansa Brasiliaan.

Passari Bruno (Bruno Mossa de Rezende) on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen EMS Taubate Funvic -joukkueen kanssa. Taubate on Brasilian Superliigan hallitseva mestari.

Seurajoukkueena Taubate on varsin uusi, se perustettiin vuonna 2010. Vuonna 2019 se saavutti Brasilian mestaruuden ja katkaisi Sada Cruzeiron viisivuotisen kultaputken. Myös kausi 2019-2020 eteni mallikkaasti, mutta koronaviruskriisi lopetti brassiliigan ennenaikaisesti.

Bruno, 33, on tietenkin innoissaan uudesta sopimuksesta.

– Saan uralleni uuden haasteen. Taubaten kaupunki on ottanut lentopallon fantastisesti vastaan, pelintekijä tunnelmoi.

– Joukkue on vahvalla pohjalla, ja menestystä on tullut niin Brasiliassa kuin Etelä-Amerikan seurajoukkuekilpailuissa. Seurassa on useita henkilöitä, jotka tunnen entuudestaan ja joilta olen oppinut paljon.

Taubateen Bruno siirtyy italialaisesta Civitanovasta. Italialaisjoukkueessa hän oli voittamassa seurajoukkueiden maailmanmestaruutta, ja turnauksessa Bruno valittiin sekä parhaaksi passariksi että parhaaksi pelaajaksi. Civitanovan paidassa hän oli viemässä myös Mestarien liigan ja Italian liigan voittoja.

Brasilian maajoukkuepaidassa Bruno on saavuttanut muun muassa olympiavoiton, maailmanmestaruuden ja maailmancupin voiton.

Lentopallon brassitähdistä myös Wallace on vaihtamassa seuraa. Hakkuri pelasi Superliigaa Sesc-RJ -joukkueessa, mutta seura on päättänyt lopettaa toimintansa. Wallace, joka valittiin olympialaisten parhaaksi hakkuriksi vuonna 2016 Rio de Janeirossa, siirtyy todennäköisesti Japanin liigaan.

Lisäksi puolalainen hakkuri Bartosz Kurek on päätymässä Japanin lentopalloliigaan. Kurekia huhuiltuun jo Kiinan kentille, mutta kuulopuheet on sittemmin leimattu epätosiksi. Japanin ohella mahdollisuus on Etelä-Korean liiga, jonka joukkueilla on riittävän muhkeat budjetit.

– Allekirjoitin sopimuksen jonkin aikaa sitten, joten voin olla sen suhteen rauhassa. Vielä ei ole kuitenkaan aika julkistaa joukkuetta, Kurek kiusoitteli Polsat Sportin haastattelussa.

Kurek nousi tähtiin viimeistään MM-kisoissa 2018. Hän johdatti Puolan maailmanmestaruuteen, maan toiseen perättäiseen. MM-loppuottelun päätyttyä Kurek vielä pokkasi turnauksen parhaan pelaajan palkinnon.

Kaiken lisäksi Kurek valittiin Puolassa vuoden urheilijaksi. Hänestä tuli ensimmäinen lentopalloilija, joka voittaa vuoden urheilijan tittelin Puolassa. Taakse jäivät muiden muassa mäkihypyn olympiavoittaja Kamil Stoch, moukarinheiton maailmanennätysnainen Anita Wlodarczyk ja FC Bayernia edustava jalkapalloilija Robert Lewandowski.